Blogi

 1. Kauhavan Kädentaitoviikko 13.-18.6. ja Puukkofestivaalit 17.-18.6.

  päivitetty 10.6.2022 klo 11.40

   

  Kädentaitoviikko 13.-18.6.
  PUUKKOFESTIVAALIT 17.-18.6.

   

  Tehtaanmyymälä on avoinna Kädentaitoviikolla ma-to 9-17, pe 9-18, la 10-15, su 10-14

  Myymälässä juhlaviikolla erikoisuuksia, tarjouksia, arvontaa sekä kesäisiä lahjoja ja viemisiä niin itselle kuin ystäville.

   

  KESKIVIIKKO 15.6.
  Työnäytösten aamupäivä puukkotehtaalla klo 9 -11

  Tupenteko / tikkelöinti / tuohipään kasaus 

  Valunäytös klo  9-10 

  Enintään 15 hlöä mahtuu mukaan valunäytökseen, ilmoittaudu siis ennakkoon info@iisakkijarvenpaa.fi tai 06-4340135. Muihin näytöksiin voi tulla ilmoittautumatta ja viipyä sen aikaa kuin haluaa. Näytökset ovat ilmaisia. 

  Seuraa yhtä näytöstä tai käy katsomassa kaikki! Kulku tehtaanmyymälän kautta. 

   

   

  PUUKKOFESTIVAALIO

  Lue lisää »
 2. Puukkojen yksilöinti

  PUUKON YKSILÖINTI

  Puukkojen yksilöinti ei ole mikään uusi keksintö, niitä on tehty jo 1800-luvulla. Silloin se yleensä tarkoitti omistajan nimeä kahvassa, joko kaiverrettuna tai sorkoupotuksella tehtynä, myöhemmin terään etsattuna.
  Pian näitä tapoja alettiin käyttää myös yrityksille, yhdistyksille ja muille yhteisöille personoiduissa puukoissa. Puukot ovatkin olleet yksi ensimmäisistä liikelahjaksi kutsuttavista tuotteista.

  Meillä on myymälän vitriinissä esillä toukokuussa 1914 tehty puukko, jonka kahvaan on sorkoupotettu SOK-logo. Siihen liittyvä kirjeenvaihto on myös tallessa. Tilauksessa sanotaan näin: "Kun tarvitsisimme yhden tusinan Kauhavan puukkoja, jotka ulkoasunsa ja tekonsa puolesta olisivat tavallista sirompia. Tarkoitus on antaa nämä puukot lahjaksi ulkolaisille edustajille ja toivoisimme siksi että ne tekisivät niin hyvän vaikutuksen kuin mahdollista."

  Tämäkään asia ei ole tässä reilussa sadassa vuodessa muuttunut mihinkään. Yksilöidy

  Lue lisää »
 3. Puukkotehtaan kuulumisia

  Pitkästä aikaa taas puukkotehtaan kuulumisia. Kuluneet kaksi vuotta ovat olleet melkoista myllerrystä, mutta yleisen uutisvirran sävystä huolimatta on tapahtunut hyviäkin asioita. Koronauutisten alkaessa levitä keväällä 2020 puukkojen myynti loppui kuin seinään. Kevään ja kesän yritysmyynti oli tasan 0€ ja eipä keväällä ja alkukesästä muutenkaan myyty juuri mitään.

  Kesän mittaan alkoi kotimaan matkailu nostaa päätään ja toi meille Etelä-Pohjanmaalle enemmän ja enemmän vieraita muualta Suomesta. Ihmisiä, jotka eivät olleet meilläpäin ennen käyneet. Niinpä heinäkuu olikin tehtaan myymälässä todella kiireinen ja kesän turistikausi jatkui huomattavasti normaalia pidempään. Joulukuussa yrittäjätkin huomasivat että ei sitä maailmanloppua sitten tullutkaan ja pitäisi varmaan muistaa yhteistyökumppaneita ja henkilökuntaakin jollain tavalla, pikkujoulujakaan kun ei oikein saanut järjestää. Meille se tarkoitti pitkiä hyviä päiviä. Kovalla rutistuksella saimme kaikki tilaukset toimitettua a

  Lue lisää »
 4. Factory news

  It has been a while since the last update, but here we have some news from the factory.

  Past two years have been quite a mess, of course, like to everyone on this planet. Despite the daily news, there has also been something good happening. When covid started to spread in spring 2020, our sales dropped to zero. During the spring and summer, sales to companies was 0€ and total sales not much higher.

  Within the summer 2020, domestic travel started to rise and we got new visitors to our area, Southern Ostrobothnia. People around Finland started travelling to places they have never visited, making our sales record in July. In December entrepreneurs found out that we missed the end of the world and they needed something for employees and co-operators. For us it meant fine long days and hard work, but we managed to deliver all orders in time, also in factory store we had everything available.

  When the year 2021 started, we already knew something what to expect, b

  Lue lisää »
 5. Toimitus lahjan saajan osoitteeseen tervehdyskortin kera

  TOIMITUS LAHJAN SAAJALLE

  Tilaukseen on nyt mahdollista valita lähetys suoraan vastaanottajalle ja vielä tervehdyskortin kera!

  Koska aina ei ole mahdollista päästä henkilökohtaisesti viemään tervehdystä saajalle, haluamme osaltamme mahdollistaa lahjan toimituksen perille. Toimitus lähimpään postiin tai Matkahuollon asiamiehelle on ilmainen, postin ovelle-toimitus on lisämaksullinen.

  Tilauksen jälkeen kassasivulla toimitus- ja tilausosoite ovat oletuksena samat. Kun poistat väkäsen “Laskutus- ja toimitusosoite ovat samat” -valinnasta, voit lisätä saajan ja maksajan tiedot erikseen.

  Maksutapa-valinnan jälkeen on vielä kohta “Gift options”. Pudottamalla valikon auki voit kirjoittaa saajalle viestin. Kirjoitamme tämän viestin postikorttiin lähetyksen mukaan.

   

  Lue lisää »
 6. Pikkuluhdan kalasoppa

  Iisakki Järvenpään ensimmäinen asunto vaimonsa Liisan kanssa oli pikkuinen Pikkuluhta-niminen mökki Mäkijärven rannalla Kauhavalla. Täällä hän myös aloitti Puukkosepän työn vuonna 1879. Ajan tavan mukaan häntä kutsuttiin Pikkuluhdaksi koska siellä asui. Wikipedian mukaan se olisi ollut hänen alkuperäinen nimensäkin, mutta se ei ole totta.

  Kaikki Iisakki Järvenpään nimeä kantavat kalapuukot on suunniteltu kotimaiselle järvikalalle. Niiden innoittamina voimme tarjota Teille yhteistyökumppanimme, seinäjokisen Juurella-ravintolan keittiön sielun Jani Unkerin laatiman Savusiikasopan ohjeen, joka vie meidät mukanaan Pikkuluhtaan 1800-luvun Mäkijärven rantojen tunnelmiin.

   

  Lue lisää »
 7. Tehdas toimii

  Tervehdys Kauhavalta puukkotehtaalta. Ollaan onneksi kaikki pysytty terveinä, tehdas toimii ja tehtaanmyymälä on auki (ma-pe 8-16). Verkkokaupasta toimitukset ovat kotimaassa lähimpään Postin tai Matkahuollon pisteeseen ilmaisia ja tilatessa voi myös valita maksullisen kotiintoimituksen. Aidosti kotimaisena tuotteena meillä on erinomainen toimintavarmuus, me kun valmistamme kaikki osat itse niin ei tarvitse odotella kiinankontteja.

   
  Toistaiseksi emme tee tehdaskierroksia ja kauppamatkustajamme ei kierrä yrityksiä, vaan hoitaa yritysmyyntiä puhelimen ja sähköpostin avulla. Kesän tapahtumien osalta Puukkofestivaalit siirtyvät syksyyn, 28.-30.8.2020. Muilta osin emme tiedä sen enempää kuin kukaan muukaan, mutta mennään tilanteen mukaan. Toivotamme kaikille hyvää terveyttä.
  Lue lisää »
 8. The factory is running

  Greetings from Kauhava. Luckily we are all in good health and the factory is operating normally. Factory store is open and the webstore globally available. We have GLS shipments to closest pick-up point available in most of the EU countries for 10€ and door to door UPS deliveries globally. You can see actual shipping price in the shopping cart when you give your area code and country, before placing an order. Since we make all parts by ourselves, we have excellent operational reliability due we don´t need to wait shipments from far east.
   
  At the moment we are not doing factory tours and our corporate sales person is not on tour to visit companies, sales are done by phone and e-mail. Annual Kauhava Puukkofestivals has been moved to late summer, 28.-30. August.  Most of the summer´s markets and fairs are postponed or cancelled. We will of course follow the situation.  We wish you all a g
  Lue lisää »
 9. Kiireen keskeltä

  Kiireen keskeltä

   

  Puukkotehtaalla vietetään vuoden ehdottomasti kiireisintä aikaa. Kesän matkailijoiden jälkeen alkoi sujuvasti metsästyskausi, josta isänpäivän kautta ollaan jatkettu jouluun valmistautumiseen.  20.10. vietimme Iisakki Järvenpään puukkojen ja samalla Kauhavalaisen puukon 140-vuotispäivää. Syntymäpäivää vietimme parhaassa seurassa, puukkojen ystäviä tuli paikalle sankoin joukoin rakkaudesta lajiin eikä vain viran puolesta. Täytyy sanoa, että vieraiden määrä ja saamamme palaute yllätti suuresti, kaikki tehdaskierrokset olivat täynnä ja kakutkin pääsivät loppumaan kesken. Makkaraa sai onneksi lisää lähikaupasta. Kiitos vielä kaikille käyneille, meillä oli todella mukava päivä!

  Samassa yhteydessä aloitettiin 140-vuotisjuhlapuukon toimitukset, ennakkoon tilanneet saivat hakea puukon paikan päältä ja niille, jotka eivät tänne päässeet laitettiin paketti matkaan. Ja sitten sitä luvattua tuotesijoittelua: Juhlapuukkoja on

  Lue lisää »
 10. Hyvä Puukkojen ystävä

  Hyvä Puukkojen ystävä

  Tätä blogiosuutta olemme odottaneet kauan, nyt se vihdoinkin saatiin. Tarkoituksemme on kertoa täällä tehtaan kuulumisia ja tapahtumia niistä kiinnostuneille, tätä ei ole tarkoitettu mainokseksi mutta ihan varmasti tämä ohjelma sisältää tuotesijoittelua!

  Entinen 2015 käyttöönotettu sivustomme oli jo kauan ratkeamispisteessä, tätä uutta sivustoa on rakennettu nyt sen virheet huomioiden pitkään ja hartaasti. Päällisin puolin eroja ei varmasti näy paljon mutta koko tekniikka pinnan alla on täysin uudelleen rakennettu. Tämä paitsi selkeyttää käyttäjän kannalta ominaisuuksia, tuo myös meille mahdollisuuden tuoda paljon uutta sisältöä nähtäville. Vielä jonkin aikaa voi esiintyä käyttökatkoksia ja joitain virheitä toiminnoissa mutta korjaamme niitä koko ajan.

  Lue lisää »

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature