KÄSITYÖLÄINEN SAA PAIKAN

 

Pitää olla reipas, ahkera ja valmis oppimaan vanhoja tapoja.

Tehdään puukkoja ja helavöitä. Työkaverit on parhaasta päästä ja palkka maksetaan ajallaan.

 

Työ on enimmäkseen käsin koristekaiverrusta, messingin juottoa ja tuppien tekoa parkkinahasta. Tarkemmin tämä tarkoittaa tuppien neulomista ja muotoilua, nahan koristekuviointia ja heloitusta. Messinki- ja uushopeahelojen juottamista ja kiilloitusta sekä käsin kaivertamalla koristelua. Samalla tekniikalla koristellaan myös puukkojen heloja. 

Työhön kuuluvat kaikki muutkin tehtaan toiminnot puukkojen, helavöiden ja korujen valmistuksessa tarpeen mukaan kuten hionta nauhahiomakoneella, metalliosien kiilloitukset ja eri materiaalien pintakäsittelyt sekä puukkojen kokoaminen. Työtä tehdään sarjatyönä mutta kuitenkin vaihtelevasti. Meillä ei ole yhtäkään tietokoneohjattua työstökonetta, eikä sellaista myöskään tule.

Tarvittaessa tuuraaminen tehtaan myymälässä kuuluu myös toimenkuvaan. Tässä tehtävässä pitää käyttää tietokonepohjaista kassajärjestelmää ja hallita asiakaspalvelu.

 

Työehdot:

Koeaika 6 kk, jonka jälkeen työsuhde jatkuu toistaiseksi voimassaolevana ja täysiaikasena, kuukausipalkka.

Lomat (kun ovat kertyneet) kesällä yleensä heinä-elokuussa ja talviloma viikolla 9. Näistä voi tarvittaessa neuvotella. Käytössä on myös tuntipankki jolla voi järjestää lyhyitä vapaita ennakkoon sopien.

Työaika on yleensä ma-to klo 7-15:30 ja pe 7-13, ruokatauko 11-11:30 (ei työaikaa) ja kahvitauot 8:50-9 ja 13:50-14. Taukoihin on käytettävissä taukotila keittiövarustein.

 

Ylempänä mainittu vaatimus oppia vanhoja tapoja ei koske ainoastaan työtapoja ja -välineitä vaan myös yleisesti. Meillä toimitaan perinteisin arvoin eli asioista puhutaan ja sovitaan suoraan, työmoraaliin kuuluu että töihin tullaan ajoissa ja tauot ovat sovitun pituisia. Työaikana ei värkätä puhelimen kanssa eikä olla somessa, tupakin poltosta ei makseta palkkaa eli sitä voi harrastaa työpäivän aikana ainoastaan ruokatauolla tehdasalueen ulkopuolella. Palkkaus on selkeä ja maksetaan ajallaan.

Työkavereita on kymmenkunta, työ tehdään Kauhavalla Passinraitti 32:ssa. Tehtäviin ei kuulu matkustamista. Turvavälineet ja työvaatteet, kuten työhousut, suojalasit, hanskat ja hengityssuojat saa talon puolesta.

 

Koulutus ja kokemus:

Tehtävään ei ole erityisiä vaatimuksia, kaikkiin tehtäviin perehdytetään. Tärkein ominaisuus on taito tehdä eri materiaaleista käsillään jotain, joka on kaunista muidenkin kuin äidin mielestä.

 

HAKEMUKSET:

Vapaamuotoiset hakemukset sähköpostilla osoitteeseen info@iisakkijarvenpaa.fi, aiheeksi Hakemus.

Tai postitse Iisakki Järvenpää Osakeyhtiö, Passinraitti 32, 62200 Kauhava (voi myös tuoda myymälään).

Mukaan CV, josta ilmenee aikaisempi työhistoria ja koulutus, voi myös laittaa muutaman kuvan aiemmista käsin tehdyistä töistä.

 

Muuta:

Tarvittaessa lisätietoja voi kysyä puhelimitse Jarkko Haukkalalta puh 045 679 7910. Vaikka jotkut gurut niin suosittelevatkin, ei tarvitse soittaa vain ilmoittaakseen että aikoo hakea. Kaikki hakijat ovat samalla viivalla, oli soittanut tai ei. Eli soita jos haluat kysyä jotain, mutta muuten ei tarvitse. Aloitus sopimuksen mukaan.

  

Olemme ylpeitä 140-vuotisesta perinteestämme ja työstä, mitä yhdessä teemme. Noudatamme edelleen Iisakki Järvenpään ylös kirjoittamaa periaatetta vuodelta 1898: "Huolellisesti olen koittanut katsoa työmiesteni perään, ettei mitenkään työ huononisi, vaan että se aina paranisi sekä siitä olisi vielä jälkeläisillenikin ja oppilailleni hyötyä tulevaisuudessa ja etten olisi häpeänpilkkuna lapsilleni ja koko maailmalle aloittamassani työssä".