päivitetty 10.6.2022 klo 11.40

 

Kädentaitoviikko 13.-18.6.
PUUKKOFESTIVAALIT 17.-18.6.

 

Tehtaanmyymälä on avoinna Kädentaitoviikolla ma-to 9-17, pe 9-18, la 10-15, su 10-14

Myymälässä juhlaviikolla erikoisuuksia, tarjouksia, arvontaa sekä kesäisiä lahjoja ja viemisiä niin itselle kuin ystäville.

 

KESKIVIIKKO 15.6.
Työnäytösten aamupäivä puukkotehtaalla klo 9 -11

Tupenteko / tikkelöinti / tuohipään kasaus 

Valunäytös klo  9-10 

Enintään 15 hlöä mahtuu mukaan valunäytökseen, ilmoittaudu siis ennakkoon info@iisakkijarvenpaa.fi tai 06-4340135. Muihin näytöksiin voi tulla ilmoittautumatta ja viipyä sen aikaa kuin haluaa. Näytökset ovat ilmaisia. 

Seuraa yhtä näytöstä tai käy katsomassa kaikki! Kulku tehtaanmyymälän kautta. 

 

 

PUUKKOFESTIVAALIOHJELMAA PE-LA 17.-18.6.2022

 

PERJANTAI 17.6.  klo 9 - 18

Tehdaskierrokset klo 11.00, 13.00 ja 15.00 

Tehtaanmyymälässä arvontaa ja tarjouksia

Soinin kruunuhäiden tanssijat sekä Häjyt laulukööri

Kansalaisopiston puukko- ja tuppikurssin näyttely

Käsityöläisten tori

Partiolaisten nuotio ja lätynpaisto

Kierrätysaskartelua lapsille

Poniajelua

Polkuautot

Kepparirata

Kierrätysaskartelua

 

 

LAUANTAI 18.6. klo 10-15

Tehdaskierrokset klo 11.00 ja 13.00

Tehtaanmyymälässä arvontaa ja tarjouksia

Ilmajoen Kisailijoiden paininäytökset klo 12.00 ja 14.00

Moottoripyörämarssi noin klo 14.30

Soinin kruunuhäätanssijat sekä Häjyt-kööri

Kansalaisopiston puukko-ja tuppikurssin näyttely

Käsityöläisten tori

Partiolaisten nuotio ja lätynpaisto

Kierrätysaskartelua lapsille

Poniajelua

Polkuautot

Kepparirata

 

Kaikki ohjelma on ilmaista 

Perjantaina ja lauantaina tarjoamme kävijöille grillimakkaroita, mehua ja kahvia. 

 

 

*** L I S Ä I N F O A *** 

 

TEHDASKIERROKSET

Varmista mukaanpääsy ja ilmoittaudu ennakkoon info@iisakkijarvenpaa.fi tai 06-4340135. Tehdaskierrokset ovat ilmaisia. Tehdas on kolmessa kerroksessa ja sokkeloinen, tehtaassa ei ole hissiä joten kulku vain portaita. Tilojen vuoksi rajoitamme kierroksille osallistujamäärän 20 henkilöön per kierros. Näin kaikki osallistujat varmasti kuulevat ja näkevät.

TEHTAANMYYMÄLÄ

Myymälässä ovat myynnissä kaikki tuotannossa olevat mallimme, puukot, vyöt ja korut. Lisäksi erikoismalleja, joita ei ole saatavilla verkkokaupasta. Mukavia viemisiä itselle kotiin kuin tuliaisiksi mökille tai lahjaksi juhliville. Festivaalitarjouksia!

Myymälän yhteydessä on tehtaan minimuseo, jossa on vaihtuva näyttely 143-vuotista historiaamme sekä puukkoja eri aikakausilta ja tapahtumista.

 

Myymälässä arvotaan Puukkofestivaalikävijöiden kesken kumpanakin päivänä kaksi VIP-lippua Puukkoblues-iltaan lauantaille! Esiintymässä tämän vuoden the Voice of Finland-voittaja Sussu Erkinheimo ja bändinsä Melody Makers sekä kansainvälisesti menestynyt bluestaitaja Micke Björklöf & Blue Strip.

 

Myymälässä on koko viikon ajan nähtävillä Järviseudun kansalaisopiston Puukko- ja tuppikurssin näyttely. Kurssilaiset ovat ahkeroineet uniikkeja puukkoja talven aikana tehtaallamme järjestetyillä kansalaisopiston kursseilla, joissa opettajana on toiminut puukontekijä Senja Rissanen Iisakki Järvenpäältä.

 

SOININ KRUUNUHÄÄT JA HÄJYT MIESKÖÖRI

Soinissa 16.7. juhlitaan kruunuhäitä! Tanssiporukka esiintyy tehtaalla sekä esittelee tulevia kruunuhäitä. Häjyt mieskööri esittää kruunuhäiden musiikkia.  

 

PAINIJAT

Ilmajoen Kisailijoiden painijaosto tuo tehtaan pihamaalle painimolskin harjoitusnukkeineen.  Paininäytökset lauantaina klo 12 ja 14. Molskilla mittaa ottavat arvokisoissa menestyneet Matias Lipasti ja Otto Ketonen. Lipasti on viisinkertainen miesten Suomen Mestari (myös hallitseva 2022) sekä alle 17-vuotiaiden Maailman Mestari 2014. Otto Ketosella on useita SM- hopea- ja pronssimitaleita, mm. tämän vuoden mieste SM pronssi.

Esitysten välissä lapset, ja myös aikuiset, voivat käydä kokeilemassa painia ja heittoja ohjatusti. Eihän sitä tiedä vaikka painimolskilta löytyisi uusi harrastus tulevalle vuodelle?

 

MOOTTORIPYÖRÄMARSSI

Aiemmasta tiedotuksesta poiketen moottoripyörien letka saapuu tehtaalle lauantaina noin klo 14.30. Moottoripyörät kerääntyvät moottoripyöräliike Moto-Seinäjoelle ja ajavat sieltä Lapuan maisemateitä Kauhavalle. Mukaan odotetaan useita kymmeniä pyöriä. Äänet sekä tunnelma on sen mukainen!

 

KÄSITYÖLÄISTEN TORI

Puukkotehtaan pihaan rakentuu käsityöläisten tori. Kojuissa tuotteitaan esittelevät ja myyvät alueen kädentaitajat.

- Fingerpori, ilmajokinen vaatturi Liisa Penttinen on pitkän linjan taitaja, jonka erikoisosaamista on mm. kansallispukujen valmistus @fingpo

- Mummadesign on yritys, joka kunnioittaa juuriaan ja haluaa tuoda designia asiakkaidensa arkeen eteläpohjalaisilla kuoseillaan. Mummadesign on ollut jo useana vuonna Puukkofestivaaleilla tehtaallamme, tänä vuonna heidät löytää toriltamme lauantaina. @MummadesignSuomi www.mummadesign.com

- Onniina/Suvi Sallinen, Onniina valmistaa käsityönä kauniita ja kekseliäitä koruja.  

- Maiccola on yritys, joka valmistaa suloisia lasten vaatteita ja asusteita. Myynnissä on myös vaatetuskankaita. Verkkosivut löytyy osoitteesta https://www.maiccola.fi/  @maiccola

- Enkelitar valmistaa suurella sydämellä käsityönä ommeltuja tuotteita, esim. kestotiskirättejä, hiuspantoja, avaimenperiä ym.

https://www.facebook.com/enkelitarkauppa 

- go-rento  Intohimona villiyrtit ja luonto! Saippuaa ja kosmetiikkatuotteita käsityönä.

Lisäksi avoimia koulutuksia sekä räätälöityjä palveluita ryhmille.

https://gorento.fi/  @gorento.sjk
 

Järviseudun kansalaisopistolaisten torikoju

- Anne-Maria Lammi

- Fin-mimosa

 

PARTIOLAISTEN NUOTIO

Lapuan partiolaiset, Simpsiön Karhut, pitää tulisteluvalkeaa puukkotehtaan pihassa ja paistattaa lettuja nuotiolla. Lätynpaiston lomassa heiltä kuulee partiolaisten touhuista ja voi keskustella vaikka valmistautumisesta heinäkuiseen Evolla järjestettävään suurleiri Kajoon.

 

LASTEN OHJELMAA

Lapsille on oma torikoju, jossa pääsee kierrätysteemahenkeen askartelemaan puukkotehtaalta ylijääneistä nahan- ja puunpaloista sekä muista tarvikkeista pieniä taideteoksia tai käyttöesineitä. Mielikuvitus on rajana ja lapsillehan se raja ei ole esteenä!

Ponit viihtyvät jälleen mukana festivaalitunnelmassa. Perjantaina starttaavat uransa puukkotehtaan lemmikkeinä Waffel ja Sumu, iloiset viisivuotiaat, jotka ovat aina valmiina kaikkeen hauskaan. :) Kokeneempaa kaartia saamme vahvuuteen sitten lauantaina, kun vanharouva Ruustinna, 29v, hoitaa kiesikärryttelyt mallikkaasti tuttuun tyyliin. Tervetuloa kaikki lapset ja eläinrakkaat kyytiin sekä rapsuttelemaan pikkuponeja!

Lasten mieleen ovat myös pihaan rakentuva polkuautorata sekä kepparirata. Näissä voi purkaa ylimääräistä tarmoa omaan tahtiinsa tai ottaa kisat kaverin kanssa.

  

Tarjoamme kävijöille grillimakkaraa, kahvia ja mehua. Toivotamme sinut tervetulleeksi tähän innolla odottamaamme kädentaitoviikkoon ja viikon huipennukseen Puukkofestivaaleille! 

Iisakki Järvenpään puukkotehtaan väki