Kiireen keskeltä

 

Puukkotehtaalla vietetään vuoden ehdottomasti kiireisintä aikaa. Kesän matkailijoiden jälkeen alkoi sujuvasti metsästyskausi, josta isänpäivän kautta ollaan jatkettu jouluun valmistautumiseen.  20.10. vietimme Iisakki Järvenpään puukkojen ja samalla Kauhavalaisen puukon 140-vuotispäivää. Syntymäpäivää vietimme parhaassa seurassa, puukkojen ystäviä tuli paikalle sankoin joukoin rakkaudesta lajiin eikä vain viran puolesta. Täytyy sanoa, että vieraiden määrä ja saamamme palaute yllätti suuresti, kaikki tehdaskierrokset olivat täynnä ja kakutkin pääsivät loppumaan kesken. Makkaraa sai onneksi lisää lähikaupasta. Kiitos vielä kaikille käyneille, meillä oli todella mukava päivä!

Samassa yhteydessä aloitettiin 140-vuotisjuhlapuukon toimitukset, ennakkoon tilanneet saivat hakea puukon paikan päältä ja niille, jotka eivät tänne päässeet laitettiin paketti matkaan. Ja sitten sitä luvattua tuotesijoittelua: Juhlapuukkoja on vielä vapaana ja niitä voi ostaa tehtaanmyymälästä ja nettikaupasta! 

 

Numeroiduista juhlapuukoista on numero 1 annettu yleensä jollekin merkkihenkilölle, usein Tasavallan Presidentille tai ministerille. Me päätimme joku vuosi sitten, että emme anna niitä enää minkään poliittisen aseman perusteella vaan meille merkkihenkilö on joku joka on teoillaan sen ansainnut. 140-vuotisjuhlapuukon numero 1/140 sai Seppo Parviainen. Seppo on työskennellyt saman työnantajan palveluksessa 48 vuotta, niin myötä kuin vastamäessä ja tuo työnantaja on Iisakki Järvenpää Osakeyhtiö. Hän aloitti työt puukkotehtaalla 15-vuotiaana ja on nyt talvella jäämässä eläkkeelle. Seppo on mahtava roolimalli, työmoraali on jotain sellaista joka pitäisi saada periytettyä muillekin kuin meille hänen kanssaan työskenneille.

 

Jenni, jonka käyntikortissa lukee nimen alla Kauppamatkustaja, kiertää ahkerasti ympäri maata vieraillen yrityksissä. Tavoitteena on myydä yrityksille jotain hienoa ja kestävää heidän logollaan varustettuna annettavaksi henkilökunnalle, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Puukko on toiminut siinä virassa jo 1800-luvulta saakka, valitettavasti muovivallankumous sekoitti sen sektorin vuosikymmeniksi mutta nyt ollaan taas hyvällä tiellä. Kotimaisen käsityön ja luonnon materiaalien arvostus on selkeästi taas nousemassa, puhumattakaan tuotteesta, joka jää käyttöön vuosikymmeniksi. Lahjan antajan logo on mukana monissa hienoissa hetkissä luonnossa, mökillä, kalassa tai juhlapöydässä. Voittaa aika helposti kasan muovia tai huonon olon muistona lahjasta.

 

Meillä oli tarkoitus järjestää totuttuun tapaan tunnelmalliset Joulumarkkinat tehtaan pihassa perjantaina 29.11. Tarjosimme ilmaisen myyntipaikan itse tuotteensa tekeville käsityöläisille, mutta halukkaita myyjiä oli sen verran vähän että markkinat piti perua. Ensi vuonna uudelleen!

 

Jouluun asti menemme täydellä teholla, tässä sivussa jo valmistellaan Reserviupseerikurssi 255 Kurssipuukkojakin alkuvuoteen toimitettavaksi. Tämä uusittu nettisivustomme on ollut toiminnassa jo jonkin aikaa ja kokemukset silläkin suunnalla ovat olleet hyvin positiivisia! Muistakaa laittaa Joulupukin kirjeet pian postiin niin ehditään hyvin toimittaa eikä tule stressiä kenellekään. Ja mikä tärkeintä, olkaa kiltisti!