Kokin apu

Kokille lahja, joka tulee varmasti käyttöön! Kokkipojat sekä pellava-puuvillainen Puukko-patalappu sekä koivukiekko tarjoilualustaksi.

 

Auf Lager
SKU
9119
149,00 €

Maximal 20 Zeichen

Maximal 20 Zeichen

Iisakki Järvenpää Osakeyhtiö on valmistanut erilaisia keittiöveitsiä ja jopa haarukoita ja veitsiä vuosikymmenten ajan. Näiden kaikkien valmistus on lopetettu viimeistään 70-luvun lopulla. Kaikkiaan keittiöveitsiä oli noin 20 erilaista mallia, vanhoissa katalogeissa ne oli nimetty Lihaveitsiksi, Pullaveitsiksi, Leipäveitsiksi jne. Eri malleja tehtiin muutamalla erilaisella kahvan mallilla, alahelalla ja ilman sitä. Terän pituuksiakin oli useita. Palautimme tuotantoon näistä kaksi eri mallia joista toinen nimettiin alkuperäisen mallin mukaan Lihaveitseksi vaikka se sinällään onkin yleiskäyttöön soveltuva keittiöveitsi. Toinen on sahalaitainen Leipäveitsi. Kahvat on valmistettu mahongista, kahvojen aihiot ovat vanhaa varastoa 70-luvulta. Terät on prässätty vanhoilla työkaluilla joten terän mallitkin ovat hyvin perinteisiä.

 

Monesti kysytään miksi lihaveitsen kärjen malli on noin totutusta poikkeava. Siihen voisi varmaan keksiä monta hienoa tarinaa, mutta totuus on ettei terän muodon perusteita ole koskaan taltioitu joten emme sitä oikeasti enää tiedä. Hyvä sen kuitenkin täytyy olla kun niitä tuollaisena on valmistettu ja myyty 50 vuotta.

 

Terien materiaali on alkuperäisen mallin mukaan 1,2 mm ruostumatonta terästä ja kahvat on lakattu kuten ne ovat olleet aikaisemminkin. Lakatun kahvan vuoksi veitset eivät kestä konepesua!

Carving knife is 28cm long with 16cm blade. Bread knife is 29cm with 17,5cm blade. Both knives has 1,2mm thick blade. Pot holder 20cm x 20cm
Knives has lacquered teak handles and stainless steel blades. Hand wash, not machine washable. Pot holder 50% LI 50% CO, wash 60°
Schreiben Sie eine Bewertung
Sie bewerten:Kokin apu
Ihre Bewertung

Die Dorfbewohner und die Jungs waren begeistert und in Ehrfurcht, als eine riesige Kuriosität im September 1922 die Straße entlang rollte. Alfred Kosolas Pferde mussten ihre ganze Stärke aufbieten beim Ziehen des Schlittens, der mit einem Hammer von 5,000 kg beladen, unterwegs zu der Järvenpää Fabrik war. Die Jungen glaubten in ihrer Fantasie bereits das konstante Hämmern im Werk zu hören. Es war ein riesiger Vorschlaghammer, der aussah, wie ein großes Bügeleisen.

Iisakki signature