Pulupuukko

Pulupuukko on kehitetty erityisesti pienriistan käsittelemiseen. Siinä on lyhyt 6 cm teräväkärkinen kiillotettu hiiliterästerä joka kääntyy erinomaisesti esimerkiksi lintujen käsittelyssä ja lihan saa tarkasti talteen.
Varastossa
Tuotenumero
9223
89,00 €

Maksimissaan 20 merkkiä

Pulupuukko on kehitetty erityisesti pienriistan käsittelemiseen. Siinä on lyhyt 6 cm teräväkärkinen kiillotettu hiiliterästerä joka kääntyy erinomaisesti esimerkiksi lintujen käsittelyssä ja lihan saa tarkasti talteen. Kahva on paitsi kaunis, myös erittäin hyvä käytössä. Siinä on visakoivuinen ala- ja yläosa ja keskiosa on koottu koivun tuohilapuista. Koko kahva on käsitelty pellavaöljyllä joka antaa hyvän pidon otteeseen. Tuohikerros öljyttynä pysyy nihkeänä ja antaa säämiskämäisen tuntuman myös märkänä ja työn tuoksinassa sotkeentuneena. Kahvan muotoilu mahdollistaa normaalin kämmenotteen lisäksi puukon käytön kynäotteella tarkoissa töissä. Tämä malli on kehtitetty eritoten riistalintujen ja pienpetojen käsittelyyn, sitä on kokeiltu ja kehitetty erilaisissa metsästystilanteissa. Kehitystyössä on ollut tiiviisti mukana monien metsästäjien ja kilpa-ampujien tuntema Simo Perämäki. Kokonsa puolesta tämä kaunis puukko kulkee mukavasti repussa, taskussa tai vyöllä myös kaikilla luonnossa liikkujilla yleispuukkona ellei varsinaisiin vuolutöihin tarvitse ryhtyä. Hiiliteräs terä vaatii huolenpitoa, se on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava. sitä ei milloinkaan saa jättää tuppeen märkänä. Terään voi myös sipaista ruokaöljyä suojaksi. Kahvaan kannattaa ainakin kerran vuodessa pyyhkiä pellavaöljyä niin tuohet pysyvät kimmoisina. Hoidon vastineeksi terä pysyy erittäin terävänä ja se on myös helppo teroittaa, pyyhkäisy hiomakivellä tai teroituspuikolla pari kertaa riittää.
Measure and weight /mitat ja paino 
/mått och vista /messen und wiegen /medida y peso Knife in the sheath /puukko tupessa /kniv i slida /Messer in der Scheide /cuchillo en le vaina: 19cm/76gr Knife /puukko /kniv /messer /cuchillo: 16cm/58gr Blade / terä /blad /klinge /vaina
length / pituus /längd /länge /longitud: 5,5cm thickness / paksuus /tjocklek /stärke /espesor: 3mm
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Pulupuukko
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature