KONTIO-PUUKKO

Rating:
100% of 100
Kontio-puukko Metsien Kuninkaan metsästäjille. Puukon olemus kunnioittaa niin karhua kuin sitä vyöllään kantavaa metsästäjää. Puukko on vaikuttavan kokoinen mutta silti käytön ehdoilla tehty. Kontio-puukkoa valmistetaan kahta eri mallia, toisessa on visakoivuinen lakattu kahva ja ruostumattomasta teräksestä tehty 15 cm terä. Toinen malli on tumman puhuva lämpökäsitellystä ja lakatusta koivusta tehdyllä kahvalla, jossa on kiillotettu 15 cm hiiliteräs-terä.
Varastossa
Tuotenumero
4239
210,00 €

Maximum 20 characters

Kontio-puukko. Kukin työ vaatii oikeanlaiset ja tarkoituksenmukaiset työkalut. Metsästäjät jos kukaan osaavat kunnioittaa luontoa ja luonnon elämää, niinpä Metsien Kuninkaan metsästäjille onkin valmistettu Kontio -puukko, jonka koko olemus kunnioittaa niin karhua kuin sitä vyöllään kantavaa metsästäjää. Puukko on vaikuttavan kokoinen mutta silti käytön ehdoilla tehty. Kontio-puukkoa valmistetaan kahta eri mallia, toisessa on visakoivuinen lakattu kahva ja ruostumattomasta teräksestä tehty 15 cm terä. Toinen malli on tumman puhuva lämpökäsitellystä ja lakatusta koivusta tehdyllä kahvalla, jossa on kiillotettu 15 cm hiiliteräs-terä. Kummassakin mallissa on ylähelana pronssista valettu karhunpää. Tuppi on tummanruskeaa nahkaa, jossa on messinki hela. Tämän puukon terä on saman mallinen kuin Leukussa mutta sitä selvästi lyhyempi. Niinpä painopiste raskaan pronssisen karhunpään tasapainottaessa onkin lähellä puukon keskikohtaa. Kontio-puukon kun nuotiolla ottaa esiin, menee viesti metsästyskavereille varmasti perille ilman sanojakin. Pituus 31cm, puukko 27cm, terä 15cm
Lisätietoja
Mitat: Measure and weight /mitat ja paino 
/mått och vista /messen und wiegen /medida y peso

Knife in the sheath /puukko tupessa
/kniv i slida /Messer in der Scheide /cuchillo en le vaina: 30cm/248gr


Knife /puukko /kniv /messer /cuchillo: 27cm/190gr


Blade / terä /blad /klinge /vaina
length / pituus /längd /länge /longitud: 15cm

thickness / paksuus /tjocklek /stärke /espesor: 3mm

Hiiliterästerissä on toimitettaessa suojaöljy, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen elintarvikkeiden kanssa käyttöä. Puukko on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava ja mielellään öljyttävä. Jos puukko jää märkänä tuppeen, se mustuu ja saattaa ruostua. Mikäli käytät puukkoa elintarvikkeisiin, öljyä terä jatkossa esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Oliiviöljyn happoisuus saattaa tummentaa terää. 

Keittiö- ja kalaveitset sekä riistapuukko ovat ruostumatonta terästä, joka ei vaadi öljyämistä. Ruostumattomassa terässä lukee etsattuna teksti "stainless steel". 

Carbon steel blade is corrosion protected with oil. The oil must be carefully removed before any use with grocery. Blade must be cleaned and dried after every use. We recommend using oil for corrosion protection. If the knife is left wet inside the sheath, it will get black markings and even rust. If you use knife with foodstuff, use eatable oil for example sunflower or rapeseed oil. Olive oil may be too acidic and affect marks on blade. 

The kitchen and fish knives as well as the Game knife are made of stainless steel, which does not require oiling. 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:KONTIO-PUUKKO
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature