Puutuppinen Kalapuukko

Tehtaan entisen toimitusjohtajan ja Iisakki Järvenpään perillisen Mikko Ilmosen suunnittelema Puutuppinen kalapuukko palkittiin vuonna 1973 Valtion muotoilupalkinnolla, kunnialla jonka vain suurimmat suomalaiset suunnittelijat ovat osakseen saaneet. Tämä puukko on varma lahja jokaiselle kalastuksesta pitävälle ja sen puinen tuppi mahdollistaa myös näyttävien yritystunnusten painamisen. Koko mitta 28cm, puukko 27cm, terä 15cm.
Varastossa
Tuotenumero
1250
79,00 €

Maximum 20 characters

Puutuppinen Kalapuukko. Kuuluisa Puutuppinen Kalapuukko on palannut tuotantoon. Tehtaan entisen toimitusjohtajan ja Iisakki Järvenpään perillisen Mikko Ilmosen suunnittelema kalapuukko palkittiin vuonna 1973 Valtion muotoilupalkinnolla, kunnialla jonka vain suurimmat suomalaiset suunnittelijat ovat osakseen saaneet. Kalapuukon yksinkertainen mutta monikäyttöinen suunnittelu on vertaansa vailla. Puinen tuppi paitsi suojaa puukkoa, toimii myös kalan tainnutuskapulana, sillä voi pitää kalaa pyrstöstä kiinni perattaessa ja se myös puukon kanssa kelluu mikäli sattuisi putoamaan veteen. Nahkainen kantolenkki pitää puukon paikallaan tupessa kuljetuksen aikana. Itse puukko on suunniteltu kalan perkaamiseen, sen terä on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja siinä on hamarapuolella suomustusrauta. Tämä puukko on varma lahja jokaiselle kalastuksesta pitävälle ja sen puinen tuppi mahdollistaa myös näyttävien yritystunnusten painamisen. Koko mitta 28cm, puukko 27cm, terä 15cm.

Lisätietoja
Mitat Measure and weight /mitat ja paino 
/mått och vista /messen und wiegen /medida y peso

Knife in the sheath /puukko tupessa
/kniv i slida /Messer in der Scheide /cuchillo en le vaina: 29cm/125gr


Knife /puukko /kniv /messer /cuchillo: 27cm/62gr


Blade / terä /blad /klinge /vaina
length / pituus /längd /länge /longitud: 16cm thickness / paksuus /tjocklek /stärke /espesor: 1,4mm

Hiiliterästerissä on toimitettaessa suojaöljy, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen elintarvikkeiden kanssa käyttöä. Puukko on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava ja mielellään öljyttävä. Jos puukko jää märkänä tuppeen, se mustuu ja saattaa ruostua. Mikäli käytät puukkoa elintarvikkeisiin, öljyä terä jatkossa esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Oliiviöljyn happoisuus saattaa tummentaa terää. 

Keittiö- ja kalaveitset sekä riistapuukko ovat ruostumatonta terästä, joka ei vaadi öljyämistä. Ruostumattomassa terässä lukee etsattuna teksti "stainless steel". 

Carbon steel blade is corrosion protected with oil. The oil must be carefully removed before any use with grocery. Blade must be cleaned and dried after every use. We recommend using oil for corrosion protection. If the knife is left wet inside the sheath, it will get black markings and even rust. If you use knife with foodstuff, use eatable oil for example sunflower or rapeseed oil. Olive oil may be too acidic and affect marks on blade. 

The kitchen and fish knives as well as the Game knife are made of stainless steel, which does not require oiling. 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Puutuppinen Kalapuukko
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature