Puutuppinen Kalapuukko

Tehtaan entisen toimitusjohtajan ja Iisakki Järvenpään perillisen Mikko Ilmosen suunnittelema Puutuppinen kalapuukko palkittiin vuonna 1973 Valtion muotoilupalkinnolla, kunnialla jonka vain suurimmat suomalaiset suunnittelijat ovat osakseen saaneet. Tämä puukko on varma lahja jokaiselle kalastuksesta pitävälle ja sen puinen tuppi mahdollistaa myös näyttävien yritystunnusten painamisen. Koko mitta 28cm, puukko 27cm, terä 15cm.
Varastossa
Tuotenumero
1250
79,00 €

Maximum 20 characters

Puutuppinen Kalapuukko. Kuuluisa Puutuppinen Kalapuukko on palannut tuotantoon. Tehtaan entisen toimitusjohtajan ja Iisakki Järvenpään perillisen Mikko Ilmosen suunnittelema kalapuukko palkittiin vuonna 1973 Valtion muotoilupalkinnolla, kunnialla jonka vain suurimmat suomalaiset suunnittelijat ovat osakseen saaneet. Kalapuukon yksinkertainen mutta monikäyttöinen suunnittelu on vertaansa vailla. Puinen tuppi paitsi suojaa puukkoa, toimii myös kalan tainnutuskapulana, sillä voi pitää kalaa pyrstöstä kiinni perattaessa ja se myös puukon kanssa kelluu mikäli sattuisi putoamaan veteen. Nahkainen kantolenkki pitää puukon paikallaan tupessa kuljetuksen aikana. Itse puukko on suunniteltu kalan perkaamiseen, sen terä on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja siinä on hamarapuolella suomustusrauta. Tämä puukko on varma lahja jokaiselle kalastuksesta pitävälle ja sen puinen tuppi mahdollistaa myös näyttävien yritystunnusten painamisen. Koko mitta 28cm, puukko 27cm, terä 15cm.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Puutuppinen Kalapuukko
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature