Hiomakivi

Hiomakivi puukkojen teroitukseen. Suomalainen Wästikiven satavuotisella perinteellä valmistama hiomakivi on helppokäyttöinen teroitustyökalu. Kivellä voi teroittaa myös taloussakset, juustohöylän sekä perunankuorimaveitsen. Se toimii myös mm. kynsiviilana, koukun teroituskivenä, erilaisien talttojen, viikatteiden ja sirppien teroituksessa. Käytä kiven erilaisia kulmia hyväksesi.
Varastossa
Tuotenumero
700-710_grouped
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Hiomakivi, tummanruskea tuppi
19,00 €
Hiomakivi, musta tuppi
19,00 €
Hiomakivi, vaalea tuppi
19,00 €
Hiomakivi puukkojen teroitukseen. Teroitus hiomakivellä:
1. Kostuta kivi vedellä
2. Terän molemmat puolet hiotaan pyörivällä liikkeellä teräkulman suuntaisesti, n. 20 asteen kulmassa. Tylsempi veitsi vaatii voimakkaamman käsittelyn. Kiven päälle muodostuva massa edesauttaa viimeistely hiomista, kovemmissa ja tylsemmissä terissä käytetään runsaammin vettä.
3. Lopuksi viimeistele terä muutamalla voimakkaammalla vedolla kohti terän hamarapuolta yhdensuuntaisesti molemmilta sivuilta hivenen jyrkemmässä kulmassa kuin terää teroitettaessa. Ikään kuin vuolisit terästä lastua.

Muista käyttää kiveä usein, jolloin terä ei pääse tylsäksi.

Taloussaksia teroitettaessa on muistettava, että hionta tehdään yhdensuuntaisin työnnöin teräkulman suuntaisesti saksen kärjestä haaroihin. Vain leikkaava pinta hiotaan, älä hio saksien tasaista sivua.

Juustohöylän saat teräväksi käyttämällä kiven kapeaa kärkeä. Hiotaan juustohöylän yläpuolelta edestakaisin sivusuunnassa ”hinkuttamalla”.

Hiiliterästerissä on toimitettaessa suojaöljy, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen elintarvikkeiden kanssa käyttöä. Puukko on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava ja mielellään öljyttävä. Jos puukko jää märkänä tuppeen, se mustuu ja saattaa ruostua. Mikäli käytät puukkoa elintarvikkeisiin, öljyä terä jatkossa esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Oliiviöljyn happoisuus saattaa tummentaa terää. 

Keittiö- ja kalaveitset sekä riistapuukko ovat ruostumatonta terästä, joka ei vaadi öljyämistä. Ruostumattomassa terässä lukee etsattuna teksti "stainless steel". 

Carbon steel blade is corrosion protected with oil. The oil must be carefully removed before any use with grocery. Blade must be cleaned and dried after every use. We recommend using oil for corrosion protection. If the knife is left wet inside the sheath, it will get black markings and even rust. If you use knife with foodstuff, use eatable oil for example sunflower or rapeseed oil. Olive oil may be too acidic and affect marks on blade. 

The kitchen and fish knives as well as the Game knife are made of stainless steel, which does not require oiling. 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Hiomakivi
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature