Juhlavuolu

Juhlavuolu är höjdpunkten av bruksknivarnas utvecklingsförlopp. Kniven ser imponerande ut, men man upptäcker dess verkliga värde först då man tar den i sin hand.
I Lager
SKU
1243
1 100,03 kr

Max: 20 tecken

Juhlavuolu är höjdpunkten av bruksknivarnas utvecklingsförlopp. Kniven ser imponerande ut, men man upptäcker dess verkliga värde först då man tar den i sin hand. Den är inte endast designad men även balanserad så att den passar bra i handen och för användning. Juhlavuolus särdrag är det snett sågade skaftet av masurbjörk som kompletteras av enskilt gjutna bronsbeslag i båda ändorna. Denna knivs egenartade nedre beslag ger ett starkt stöd och säkerhet för fingrarna, men flyttar även knivens tyngdpunkt dit den hör. Bladet är 8 cm i opolerat kolstål, s.k. Tyllerö. Dessa knivar är alla unika, eftersom masurbjörkens mönster varierar från kniv till kniv, och även de smidda bronsbeslagen varierar lite i form och egenskaper. Skaftet i masurbjörk är oljat. Denna kniv kräver skötsel då och då: efter användningen ska bladet smörjas in med matolja, och det lönar sig att smörja in skaftet med bomullsolja en till två gånger per år. Slidan är mycket enkel och är tillverkad av mörkbrun nöthud, och förutom att torka den efter användning kräver den ingen annan skötsel.

Hiiliterästerissä on toimitettaessa suojaöljy, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen elintarvikkeiden kanssa käyttöä. Puukko on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava ja mielellään öljyttävä. Jos puukko jää märkänä tuppeen, se mustuu ja saattaa ruostua. Mikäli käytät puukkoa elintarvikkeisiin, öljyä terä jatkossa esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Oliiviöljyn happoisuus saattaa tummentaa terää. 

Keittiö- ja kalaveitset sekä riistapuukko ovat ruostumatonta terästä, joka ei vaadi öljyämistä. Ruostumattomassa terässä lukee etsattuna teksti "stainless steel". 

Carbon steel blade is corrosion protected with oil. The oil must be carefully removed before any use with grocery. Blade must be cleaned and dried after every use. We recommend using oil for corrosion protection. If the knife is left wet inside the sheath, it will get black markings and even rust. If you use knife with foodstuff, use eatable oil for example sunflower or rapeseed oil. Olive oil may be too acidic and affect marks on blade. 

The kitchen and fish knives as well as the Game knife are made of stainless steel, which does not require oiling. 

Skriv din egen recension
Du recenserar:Juhlavuolu
Ditt betyg

Iisakki signature