Fiskekniv med träslida

Den berömda Fiskekniven med träslida har återtagits till produktion. Fiskekniven, som designades av fabrikens före detta vd och Iisakki Järvenpääs arvinge Mikko Ilmonen, erhöll statspriset för design 1973. Detta är en ära som endast de största finländska designerna har fått ta del av. Längd 28cm, kniv 27cm, blad 15cm.
I Lager
SKU
1250
888,95 kr

Max: 20 tecken

Den berömda Fiskekniven. Fiskekniven, som designades av fabrikens före detta vd och Iisakki Järvenpääs arvinge Mikko Ilmonen, erhöll statspriset för design 1973. Detta är en ära som endast de största finländska designerna har fått ta del av. Fiskeknivens enkla men mångsidiga design är utan like. Öljad träslidan skyddar inte endast kniven, utan kan även användas för att ge fisken ett bedövande slag på huvudet och för att hålla i fiskens stjärt då man rensar fisken, och den flyter även tillsammans med kniven ifall man skulle tappa den i vattnet. Läderstroppen håller kniven på plats i slidan under transport. Själva kniven är designad för att rensa fisk, dess blad är tillverkat av rostfritt stål, och på knivsryggen finns en fiskfjällare. Denna kniv är en säker gåva för alla som tycker om fiske, och på dess träslida är det även möjligt att trycka imponerande företagslogor.

Measure and weight /mitat ja paino 
/mått och vista /messen und wiegen /medida y peso Knife in the sheath /puukko tupessa /kniv i slida /Messer in der Scheide /cuchillo en le vaina: 29cm/125gr Knife /puukko /kniv /messer /cuchillo: 27cm/62gr Blade / terä /blad /klinge /vaina
length / pituus /längd /länge /longitud: 16cm thickness / paksuus /tjocklek /stärke /espesor: 1,4mm
Skriv din egen recension
Du recenserar:Fiskekniv med träslida
Ditt betyg

Iisakki signature