Juhlavuolu

Juhlavuolu är höjdpunkten av bruksknivarnas utvecklingsförlopp. Kniven ser imponerande ut, men man upptäcker dess verkliga värde först då man tar den i sin hand.
I Lager
SKU
1243
1 508,33 kr

Max: 20 tecken

Juhlavuolu är höjdpunkten av bruksknivarnas utvecklingsförlopp. Kniven ser imponerande ut, men man upptäcker dess verkliga värde först då man tar den i sin hand. Den är inte endast designad men även balanserad så att den passar bra i handen och för användning. Juhlavuolus särdrag är det snett sågade skaftet av masurbjörk som kompletteras av enskilt gjutna bronsbeslag i båda ändorna. Denna knivs egenartade nedre beslag ger ett starkt stöd och säkerhet för fingrarna, men flyttar även knivens tyngdpunkt dit den hör. Bladet är 8 cm i opolerat kolstål, s.k. Tyllerö. Dessa knivar är alla unika, eftersom masurbjörkens mönster varierar från kniv till kniv, och även de smidda bronsbeslagen varierar lite i form och egenskaper. Skaftet i masurbjörk är oljat. Denna kniv kräver skötsel då och då: efter användningen ska bladet smörjas in med matolja, och det lönar sig att smörja in skaftet med bomullsolja en till två gånger per år. Slidan är mycket enkel och är tillverkad av mörkbrun nöthud, och förutom att torka den efter användning kräver den ingen annan skötsel.
Measure and weight /mitat ja paino 
/mått och vista /messen und wiegen /medida y peso Knife in the sheath /puukko tupessa /kniv i slida /Messer in der Scheide /cuchillo en le vaina: 24cm/164gr Knife /puukko /kniv /messer /cuchillo: 19,5cm/120gr Blade / terä /blad /klinge /vaina
length / pituus /längd /länge /longitud: 8,5cm thickness / paksuus /tjocklek /stärke /espesor: 3,2mm
Skriv din egen recension
Du recenserar:Juhlavuolu
Ditt betyg

Iisakki signature