Tarjous

Iisakki Järvenpää ja Kauhavan puukko

Iisakki Järvenpää ja Kauhavan Puukko, Anja Järvenpää, 1979 Tutkimuksen tekijä on Iisakki Järvenpään pojanpojan Allen Järvenpään tytär Anja Järvenpää.
Varastossa
Tuotenumero
8701
33,00 €
Kauhavan puukon synty, sen maineen leviäminen, työntekijäkunnan kasvu ja työnjaon muodostuminen, puukkoverstaiden ja -liikkeiden syntyminen, sähkön käyttöönotto ja varsinisen puukkoteollisuuden kehittyminen, yhteistoimintayritykset ym. kuuluvat kaikki Kauhavan puukon ja puukonvalmistuksen satavuotishistoriaan. Tutkimuksessaan Anja Järvenpää pyrkii valaisemaan Iisakki Järvenpään eli Pikkuluhdan elämää ja työtä, Kauhavan puukko- ja tuppityöntekijäkunnan muodostumista, puukon ja tupen tekotekniikan kehitystä sekä yleiseminkin alan taloudellisia ja sosiaalisia ilmiöitä vuosikymmenien kuluessa.
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Iisakki Järvenpää ja Kauhavan puukko
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature