AITO-PUUKKO

Rating:
100% of 100
Aito-puukko on todellinen käyttöpuukkojen mestariteos. Sen koivun tuohesta valmistettu ja pellavaöljypinnoitettu kahva tarjoaa todella miellyttävän ja pitävän otteen ja säämiskämäisen tuntuman. Terä on musta kiilloittamaton 8 cm hiiliterästerä.
Varastossa
Tuotenumero
1244
130,00 €

Maximum 20 characters

Aito-puukko on todellinen käyttöpuukkojen mestariteos. Sen koivun tuohesta valmistettu ja pellavaöljypinnoitettu kahva tarjoaa todella miellyttävän ja pitävän otteen ja säämiskämäisen tuntuman. Terä on musta kiilloittamaton 8 cm hiiliterästerä, nk. Tyllerö, sama terä joka on Juhlavuolussa, Sorsapuukossa ja Jänisjahdissa. Nämä kaikki mallit eroavat toisistaan suuresti kahvan ja käyttötarkoituksen osalta. Hiiliteräs on käyttöominaisuuksiltaan huippulaatua, se on ja pysyy terävänä ja sitä voi teroittaa lähes rajattomasti. Aitopuukon kahva on ihan omanlaisensa, siinä on valetut pronssihelat niin ylä- kuin alahelanakin. Itse kahva koostuu n. 90 kpl koivun tuohilapusta jotka lyödään tuohiarkista yksitellen ja asetellaan puukon ruotoon käsin vuorotellen eri päin, tällä estetään kahvan käyristyminen tuohiarkin alkuperäiseen suuntaan. Sekä kahvan ala- että yläosassa on tuohien välissä 6 kpl 0,5 mm messinkilevyä tuomassa siihen näyttävyyttä ja metallin kiiltoa. Koko komeus hiotaan lopulta käsin nauhahiomakoneella oikeaan muotoonsa. Tummanruskea tuppi on myös käsin kuvioitu ja sen kruunaa yläosassa oleva messinkinen kimpi, johon kantuumet eli vyölenkki on kiinnitetty. Tämä puukko kertoo itse tarinansa näissä kuvissa. Mutta kun sen saat käteesi,  se on jotain vielä enemmän.
Lisätietoja
Mitat: Measure and weight /mitat ja paino 
/mått och vista /messen und wiegen /medida y peso

Knife in the sheath /puukko tupessa
/kniv i slida /Messer in der Scheide /cuchillo en le vaina: 23cm/166gr


Knife /puukko /kniv /messer /cuchillo: 19cm/122gr


Blade / terä /blad /klinge /vaina
length / pituus /längd /länge /longitud: 8,5cm

thickness / paksuus /tjocklek /stärke /espesor: 3,2mm

Hiiliterästerissä on toimitettaessa suojaöljy, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen elintarvikkeiden kanssa käyttöä. Puukko on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava ja mielellään öljyttävä. Jos puukko jää märkänä tuppeen, se mustuu ja saattaa ruostua. Mikäli käytät puukkoa elintarvikkeisiin, öljyä terä jatkossa esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Oliiviöljyn happoisuus saattaa tummentaa terää. 

Keittiö- ja kalaveitset sekä riistapuukko ovat ruostumatonta terästä, joka ei vaadi öljyämistä. Ruostumattomassa terässä lukee etsattuna teksti "stainless steel". 

Carbon steel blade is corrosion protected with oil. The oil must be carefully removed before any use with grocery. Blade must be cleaned and dried after every use. We recommend using oil for corrosion protection. If the knife is left wet inside the sheath, it will get black markings and even rust. If you use knife with foodstuff, use eatable oil for example sunflower or rapeseed oil. Olive oil may be too acidic and affect marks on blade. 

The kitchen and fish knives as well as the Game knife are made of stainless steel, which does not require oiling. 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:AITO-PUUKKO
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature