Ajokoira-puukko

Ajokoira-puukko on alunperin valmistettu tilaustyönä palkinnoksi koirakokeisiin. Tämä malli kulkee nimellä Ajokoira-puukko mutta käy kyllä muillekin metsästyskoirarotujen harrastajille, esim. Seisojien kanssa metsästäville.
Varastossa
Tuotenumero
4216
149,00 €

Maximum 20 characters

Ajokoira-puukko on alunperin valmistettu tilaustyönä palkinnoksi koirakokeisiin. Tämä malli kulkee nimellä Ajokoira-puukko mutta käy kyllä muillekin metsästyskoirarotujen harrastajille, esim. seisojien kanssa metsästäville. Koirapuukot on tehty käytettäväksi ja materiaalit valittu sen mukaan, kahva on lakattua visakoivua messinkisellä alahelalla. Tumma raita kahvan ylälaidassa on nahkaa ja ylähelana on pronssista valettu ajokoiran pää. Terä on kiilloitettua hiiliterästä, pituus 10 cm. Tuppi on vaaleaa nahkaa messinkiheloituksin ja siihen on poltettu käyttötarkoituksen mukaan valittu kuva. Teknisesti samaa puukkoa tehdään myös pystykorvan päällä, nimellä Hirvikoira-puukko. Kokopituus 24cm, pukko 21cm, terä10cm
Lisätietoja
Mitat: Measure and weight /mitat ja paino 
/mått och vista /messen und wiegen /medida y peso

Knife in the sheath /puukko tupessa
/kniv i slida /Messer in der Scheide /cuchillo en le vaina:
26cm / 142g


Knife /puukko /kniv /messer /cuchillo: 21cm/96gr


Blade / terä /blad /klinge /vaina
length / pituus /längd /länge /longitud: 10cm
thickness / paksuus /tjocklek /stärke /espesor: 3mm

Hiiliterästerissä on toimitettaessa suojaöljy, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen elintarvikkeiden kanssa käyttöä. Puukko on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava ja mielellään öljyttävä. Jos puukko jää märkänä tuppeen, se mustuu ja saattaa ruostua. Mikäli käytät puukkoa elintarvikkeisiin, öljyä terä jatkossa esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Oliiviöljyn happoisuus saattaa tummentaa terää. 

Keittiö- ja kalaveitset sekä riistapuukko ovat ruostumatonta terästä, joka ei vaadi öljyämistä. Ruostumattomassa terässä lukee etsattuna teksti "stainless steel". 

Carbon steel blade is corrosion protected with oil. The oil must be carefully removed before any use with grocery. Blade must be cleaned and dried after every use. We recommend using oil for corrosion protection. If the knife is left wet inside the sheath, it will get black markings and even rust. If you use knife with foodstuff, use eatable oil for example sunflower or rapeseed oil. Olive oil may be too acidic and affect marks on blade. 

The kitchen and fish knives as well as the Game knife are made of stainless steel, which does not require oiling. 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Ajokoira-puukko
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature