Argentum hopeapuukko

Rating:
100% of 100
Argentum on hopean latinan kielinen nimi. Tätä nimeä kantavassa puukkomallissamme on terä hiiliterästä, mutta kaikki muut metalliosat leimattua hopeaa. Puukon malli on klassinen Kauhavan nuppipää, ensimmäisiä Iisakki Järvenpään suunnittelemia ja valmistamia puukkomalleja vuodelta 1879, josta lähtien se on ollut jatkuvasti tuotannossa. Nykyinen varsinainen tuotantomalli on hieman kookkaampi kuin Argentum ja valmistettu messinkiheloituksin. Argentum Puukon kahva on valmistettu galaliitista, jota aikoinaan tehtiin maidon kaseiini-nimisestä proteiinista etikalla juoksuttamalla. Galaiitti on tehtaan vanhaa varastoa 1930-1040 luvuilta, sitä ei enää tietääksemme valmisteta missään. Puukon ylä- ja alahela ja tupen kärkihela ovat Iisakki Järvenpää Osakeyhtiön 100-vuotis juhlapuukon tuotantoerästä jääneitä hopeaheloja. 100-vuotisjuhlapuukko oli saman mallinen mutta tuohikahvainen. Näistä numero 1. annettiin Presidentti Urho Kekkoselle 1979. Tupen hopeinen kimpi on valmistettu hopeasta uutena tuotantona. Kantolenkki eli kantuumet on hopealangasta käsin kierretty ketju lukkoineen, tarkalleen vuoden 1910 mallin mukaan valmistettuna. Puukon alahela ja tupen kärkihela sekä kimpi on koristeltu perinteisellä kuviolla ja menetelmällä jotka niihin on käsin kaiverrettu tikkelillä. Vuonna 1979 valmistetuissa hopeaosissa on leima Ve, silloin ei puukkotehtaalla ollut omaa leimaa joten osat leimasi seinäjokinen kultasepänliike. Niissä on myös kruunu tarkastusleima ja pitoisuusmerkintä 830 joita seuraa vielä valmistusvuoden merkintä B8 vuoden 1979 mukaan. Uudet osat on leimattu IJO leimalla joka on Iisakki Järvenpää Osakeyhtiön leima, niissä on myös pitoisuusleima 925. Kantuumissa on leimattuna KÄSITYÖ. Jokaisen Argentum-Puukon mukana toimitetaan aitoustodistus.
Varastossa
Tuotenumero
8301
490,00 €

Maximum 20 characters

Hiiliterästerissä on toimitettaessa suojaöljy, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen elintarvikkeiden kanssa käyttöä. Puukko on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava ja mielellään öljyttävä. Jos puukko jää märkänä tuppeen, se mustuu ja saattaa ruostua. Mikäli käytät puukkoa elintarvikkeisiin, öljyä terä jatkossa esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Oliiviöljyn happoisuus saattaa tummentaa terää. 

Keittiö- ja kalaveitset sekä riistapuukko ovat ruostumatonta terästä, joka ei vaadi öljyämistä. Ruostumattomassa terässä lukee etsattuna teksti "stainless steel". 

Carbon steel blade is corrosion protected with oil. The oil must be carefully removed before any use with grocery. Blade must be cleaned and dried after every use. We recommend using oil for corrosion protection. If the knife is left wet inside the sheath, it will get black markings and even rust. If you use knife with foodstuff, use eatable oil for example sunflower or rapeseed oil. Olive oil may be too acidic and affect marks on blade. 

The kitchen and fish knives as well as the Game knife are made of stainless steel, which does not require oiling. 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Argentum hopeapuukko
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature