KAIVERTELUPUUKKO

Kaivertelu-puukossa on pieni lyhyt ja kapea terä, joka on suunniteltu koristekaiverruksien ja muiden hienompien puusepän töiden tekemiseen, kaiverteluun.
Varastossa
Tuotenumero
9222
55,00 €

Maksimissaan 20 merkkiä

Kaivertelu-puukko on tehty tilaustyönä erään amerikansuomalaisen ehdotuksesta ja jäänyt sittemmin mallistoon. Samaa perua on myös puukon kuvaava nimikin. Siinä on pieni lyhyt ja kapea terä, joka on suunniteltu koristekaiverruksien ja muiden hienompien puusepän töiden tekemiseen, kaiverteluun. Kaivertelupuukon terä on suora ja yläpuoli kaareva, toisin sanoen päinvastoin kuin tavanomaisessa puukossa. Terän malli on suunniteltu siten, että terää on helppo painaa ja ohjata peukalolla terän päältä. Lyhyehkö, soikea visakoivuinen kahva on hiottu pyöreämuotoiseksi, joten puukkoa on helppo käännellä kädessä. Kahva on pintakäsitelty pellavaöljyllä, jonka ansiosta siitä saa hyvän otteen. Tuppi on vaaleaa kasvisöljyparkittua sonnin nahkaa ja siinä on jykevä vyölenkki. Tämän puukon parina malli numero 9221 Askarespuukko luo mainion kaksikon kaikenlaiseen tarkkuutta vaativaan veistoon. Kaivertelupuukon koko mitta on 145 mm, terän mitta 45 mm.

 

Measure and weight /mitat ja paino 
/mått och vista /messen und wiegen /medida y peso Knife in the sheath /puukko tupessa /kniv i slida /Messer in der Scheide /cuchillo en le vaina: 19,5cm/66gr Knife /puukko /kniv /messer /cuchillo: 14,5cm/50gr Blade / terä /blad /klinge /vaina
length / pituus /längd /länge /longitud: 4,5cm thickness / paksuus /tjocklek /stärke /espesor: 3mm
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:KAIVERTELUPUUKKO
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature