Pihvipuukot pläkkipeltirasiassa

Rating:
100% of 100
Hevospäiset pihvipuukot kauniissa pläkkipellirasiassa unohtumattomiin hetkiin, kattauksiin jotka muistetaan. Nimikaiverrukset teriin kuuluvat hintaan.
Varastossa
Tuotenumero
5030
490,00 €

Maksimissaan 20 merkkiä

Pihvipuukkosarja on lahja, joka ei varmasti jää kaappiin pölyyntymään. Tämä on hieno ja kestävä muisto esimerkiksi kihla- tai häälahjaksi tai miksei vaikka itselle. Onpa sellainen kattaus joka muistetaan ja sopii pöytään kuin pöytään. Puukot perustuvat perinteiseen, jo vuodesta 1882 tehtyyn tuohikahvaiseen Iisakki Järvenpään Kauhavan Hevospääpuukkoon. Tämä on hieman pienempi kooltaan kuin nykyinen puukkomalli ja heloitus on messingin sijasta uushopeaa. Terä on myös ohuempi, hieman alle 2 mm paksuinen ja valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Hevosenpäät ovat tehtaan vanhaa varastoa, ne on valettu 1920 luvulla. Puukot vaativat huolenpitoa, ne eivät kestä konepesua! Pesu miedolla pesuaineella ja kuivaus välittömästi. Teriin kannattaa sipaista hieman ruokaöljyä puhdistuksen jälkeen. Näin hoidettuna ja kuivassa säilytettynä ne sitten kestävät ikuisesti. Hienolla sarjalla on arvoisensa kotelo, joka on valmistettu pläkkipellistä käsityönä. Kotelo on juotettu tinalla kokoon, niin kuin perinteiseen kuuluu ja sen on meille valmistanut vähäkyröläinen pläkkyrimestari Pentti Tuominen. Kotelon sisällä on koivuvaneripohja jossa on paikat puukoille. Työmme laadun takeena mukana tulevat sen alkuperäiset tekijät, vaneriin on poltettu valokuva vuodelta 1920 jossa on Iisakki Järvenpää poikiensa Juhon ja Nestorin kanssa sekä heidän työmiehensä sekä Iisakki Järvenpään allekirjoitus. Allekirjoitus löytyy myös rasian kannesta. Kauneudestaan huolimatta tämä sarja on tehty käyttöön, se on suuniteltu ja valmistettu juhlistamaan ja kunnioittamaan ruokaa ja ruokailua. Nämä on siis oikeasti tarkoitettu ruokailukäyttöön. Puukkojen terä on 10 cm pituinen, koko puukko on 20 cm pitkä. Rasian mitat ovat 13x23x5 cm. Sarjaan kuuluu myös kaiverrus teriin, nimet, päivämäärä tai molemmat. Esimerkiksi Maija ja Matti 14.6.2015
testi
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Pihvipuukot pläkkipeltirasiassa
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature