Sienipuukko

Monet metsässä kulkijat eivät tarvitse jahtipuukkoja nauttiessaan luonnosta, jos eivät metsästä tai istuskele tulilla. Meiltä löytyy Puukko myös heille, Sienipuukko. Sienipuukossa on pieni 4,5cm pitkä, suoralta puolelta teroitettu hiiliteräs terä. Terämateriaali on samaa terästä kuin meidän muissakin puukoissa, se katkaisee sienen siististi sitä runtelematta. Sienipuukko sopeutuu hyvin suomalaiseen luontoon. Sen kahva on kotimaista visakoivua ja koivikoissahan sienetkin usein majailevat. Puukon päässä on harja sienten puhdistamiseen. Harja on valmistettu lähialueen hevostiloilta saaduista jouhista, ne on kerätty luontaisen hevosenhoidon yhteydessä harjaamalla ja harjoja ja häntiä tasatessa irtoavista jouhista. Puukon harjaa voi lyhentää saksilla jos pitää enemmän lyhyemmästä ja jäykemmästä harjasta sienten puhdistuksessa. Hiiliteräs terä on ehdottomasti puhdistettava ja kuivattava käytön jälkeen ja siihen on hyvä sipaista ruokaöljyä pintaan. Se vaatii hoitoa ja huolenpitoa mutta palkitsee sen vuosikymmeniä kestävällä palvelulla.

Varastossa
Tuotenumero
9224
59,00 €

Maximum 15 characters

Hiiliterästerissä on toimitettaessa suojaöljy, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen elintarvikkeiden kanssa käyttöä. Puukko on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava ja mielellään öljyttävä. Jos puukko jää märkänä tuppeen, se mustuu ja saattaa ruostua. Mikäli käytät puukkoa elintarvikkeisiin, öljyä terä jatkossa esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Oliiviöljyn happoisuus saattaa tummentaa terää. 

Keittiö- ja kalaveitset sekä riistapuukko ovat ruostumatonta terästä, joka ei vaadi öljyämistä. Ruostumattomassa terässä lukee etsattuna teksti "stainless steel". 

Carbon steel blade is corrosion protected with oil. The oil must be carefully removed before any use with grocery. Blade must be cleaned and dried after every use. We recommend using oil for corrosion protection. If the knife is left wet inside the sheath, it will get black markings and even rust. If you use knife with foodstuff, use eatable oil for example sunflower or rapeseed oil. Olive oil may be too acidic and affect marks on blade. 

The kitchen and fish knives as well as the Game knife are made of stainless steel, which does not require oiling. 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sienipuukko
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature