Musta messinki Härmän puukko "Helahoito"

Iisakki Järvenpää Osakeyhtiön yksi tunnetuimmista ja halutuimmista tuotteista on Kaksneuvoosesta Härmänpuukosta ja helavyöstä koostuva ns. Helahoito setti. Perinteisin väriyhdistelmä on punainen messinki, mutta tässä kauniin tummanpuhuvana musta-messinkisenä. 

Varastossa
Tuotenumero
1760/601
568,00 €

Maksimissaan 20 merkkiä

Maksimissaan 15 merkkiä

Iisakki Järvenpää Osakeyhtiön yksi tunnetuimmista ja halutuimmista tuotteista on Kaksneuvoosesta Härmänpuukosta ja helavyöstä koostuva ns. Helahoito setti. Puukkojen kahvat ovat mustaksi maalattua visakoivua ja terät valmistettu kiilloitetusta hiiliretäksestä. Pienemmän puukon (Junki) terä on 6 cm pitkä ja isomman 10 cm. Vuosikymmenestä toiseen tämä Kauhavalaisen käsityön taidonnäyte on ollut yksi suosituimmista puukkomalleistamme. Alusta loppuun käsityönä tehtävien puukkojen, tupen ja helahoidon valmistus kestää useita pikkutarkkoja tunteja. Tupen ja puukkojen koristekaiverrukset on tehty käsin kaivertamalla, eli "tikkelöimällä". Esim. Helavyön helojen kiinnityslenkit kierretään edelleen langasta ja sahataan käsin. Jokainen lenkki asennetaan yksi kerrallaan vyöhön, ei liian tiukalle vaan niin että se helisee.  Niin on aina ennenkin tehty. Vyön voi helposti lyhentää haluttuun pituuteen heloja poistamalla - mittaa riittää isommallekin henkilölle (115 cm). Erikoistilauksesta myös pidemmät vyöt. 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Musta messinki Härmän puukko "Helahoito"
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature