VUOLU

Rating:
70% of 100

Tämä Koukkupääksi kutsuttu puukkomalli tuli tuotantoon vuonna 1921, josta lähtien se on ollut käyttöpuukoissa perusmalli. Aikojen saatossa siitä on tehty muutamia erilaisia variaatioita, esimerkiksi osittain tuohikahvainen malli jossa vain nuppi on visakoivua. Sellainen oli myös sota-ajan puukko, jossa oli säännöstelyn takia alahela lyöty sinkkiämpäristä ja tuppi oli lakattua pahvia. Sotien jälkeen hela palasi messinkiseen, tuppimalli pysyi samana ympärineulottuna mutta tehtiin taas nahasta. Muutama vuosi sitten tuppi palautettiin perinteiseen malliin, joka siinä alunperin 100 vuotta sitten oli. Jos etsii käytännöllistä, mutta kuitenkin kaunista yleispuukkoa joka soveltuu kaikkeen käyttöön, Vuolu on hyvä valinta.

Varastossa
Tuotenumero
6316
85,00 €

Maksimissaan 20 merkkiä

Vuolupuukko on peruspuukko kovaan käyttöön. Terä on kiillotettua hiiliterästä, joka on erittäin terävä ja myöskin helppo teroittaa. Kahva on öljyttyä visakoivua. Vuolupuukko vaatii ajoittaista hoitoa, terä hieman öljyä ja teroitusta. Vastineeksi saa uskollisen työkaverin, jota ei tarvitse eikä halua heittää roskiin työmaan loputtua. Kokonaismitta 26cm, puukon mitta 21,5cm, josta terän mitta 10cm.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:VUOLU
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature