Bread knife

Iisakki Järvenpää Osakeyhtiö on valmistanut erilaisia keittiöveitsiä ja jopa haarukoita ja veitsiä vuosikymmenten ajan. Näiden kaikkien valmistus on lopetettu viimeistään 70-luvun lopulla. Kaikkiaan keittiöveitsiä oli noin 20 erilaista mallia, vanhoissa katalogeissa ne oli nimetty Lihaveitsiksi, Pullaveitsiksi, Leipäveitsiksi jne. Eri malleja tehtiin muutamalla erilaisella kahvan mallilla, alahelalla ja ilman sitä ja terän pituuksiakin oli useita. Palautimme tuotantoon näistä kaksi eri mallia joista toinen nimettiin Leipäveitseksi vaikka se alunperin olikin nimeltään Pullaveitsi. Nykyisin ehkä kuitenkin enemmän käyttöä on leivän kuin pullan leikkaamiseen. Kahva on valmistettu mahongista, kahvojen ja terien aihiot ovat vanhaa varastoa 70-luvulta. Terän materiaali on alkuperäisen mallin mukaan 1,5 mm ruostumatonta terästä ja kahva on lakattu kuten se on ollut aikaisemminkin. Lakatun kahvan vuoksi veitsi ei kestä konepesua! Terään on ajettu hiomakivellä sahalaita alkuperäisen mallin mukaan. Terän pituus on 17 cm, koko veitsen pituus on 28 cm. Leipäveitsen voi ostaa myös settinä yhdessä samalla kahvalla valmistetun Lihaveitsen kanssa. Myös nämä keittiöveitset toimitetaan lahjapakkauksenakin toimivassa rasiassa.
In stock
SKU
1210p
$70.86

Maximum 20 characters

Hiiliterästerissä on toimitettaessa suojaöljy, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen elintarvikkeiden kanssa käyttöä. Puukko on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava ja mielellään öljyttävä. Jos puukko jää märkänä tuppeen, se mustuu ja saattaa ruostua. Mikäli käytät puukkoa elintarvikkeisiin, öljyä terä jatkossa esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Oliiviöljyn happoisuus saattaa tummentaa terää. 

Keittiö- ja kalaveitset sekä riistapuukko ovat ruostumatonta terästä, joka ei vaadi öljyämistä. Ruostumattomassa terässä lukee etsattuna teksti "stainless steel". 

Carbon steel blade is corrosion protected with oil. The oil must be carefully removed before any use with grocery. Blade must be cleaned and dried after every use. We recommend using oil for corrosion protection. If the knife is left wet inside the sheath, it will get black markings and even rust. If you use knife with foodstuff, use eatable oil for example sunflower or rapeseed oil. Olive oil may be too acidic and affect marks on blade. 

The kitchen and fish knives as well as the Game knife are made of stainless steel, which does not require oiling. 

Write Your Own Review
You're reviewing:Bread knife
Your Rating

The villagers and boys were amazed and in awe when a huge oddity rolled down the road in September, 1922. Alfred Kosola’s horses had to tax their strength when drawing a sleigh with an indenting hammer of 5.000 kilograms, along the snowless road to the Järvenpää’s factory. The cubs’ imagination really took over, when they began to hear a constant pounding from the factory. It was like an iron giant’s sledgehammer banging.

Iisakki signature