Kokin apu

Kokille lahja, joka tulee varmasti käyttöön! Kokkipojat sekä pellava-puuvillainen Puukko-patalappu sekä koivukiekko tarjoilualustaksi.

 

In stock
SKU
9119
$159.49

Maximum 20 characters

Maximum 20 characters

Iisakki Järvenpää Osakeyhtiö on valmistanut erilaisia keittiöveitsiä ja jopa haarukoita ja veitsiä vuosikymmenten ajan. Näiden kaikkien valmistus on lopetettu viimeistään 70-luvun lopulla. Kaikkiaan keittiöveitsiä oli noin 20 erilaista mallia, vanhoissa katalogeissa ne oli nimetty Lihaveitsiksi, Pullaveitsiksi, Leipäveitsiksi jne. Eri malleja tehtiin muutamalla erilaisella kahvan mallilla, alahelalla ja ilman sitä. Terän pituuksiakin oli useita. Palautimme tuotantoon näistä kaksi eri mallia joista toinen nimettiin alkuperäisen mallin mukaan Lihaveitseksi vaikka se sinällään onkin yleiskäyttöön soveltuva keittiöveitsi. Toinen on sahalaitainen Leipäveitsi. Kahvat on valmistettu mahongista, kahvojen aihiot ovat vanhaa varastoa 70-luvulta. Terät on prässätty vanhoilla työkaluilla joten terän mallitkin ovat hyvin perinteisiä.

 

Monesti kysytään miksi lihaveitsen kärjen malli on noin totutusta poikkeava. Siihen voisi varmaan keksiä monta hienoa tarinaa, mutta totuus on ettei terän muodon perusteita ole koskaan taltioitu joten emme sitä oikeasti enää tiedä. Hyvä sen kuitenkin täytyy olla kun niitä tuollaisena on valmistettu ja myyty 50 vuotta.

 

Terien materiaali on alkuperäisen mallin mukaan 1,2 mm ruostumatonta terästä ja kahvat on lakattu kuten ne ovat olleet aikaisemminkin. Lakatun kahvan vuoksi veitset eivät kestä konepesua!

Carving knife is 28cm long with 16cm blade. Bread knife is 29cm with 17,5cm blade. Both knives has 1,2mm thick blade. Pot holder 20cm x 20cm
Knives has lacquered teak handles and stainless steel blades. Hand wash, not machine washable. Pot holder 50% LI 50% CO, wash 60°
Write Your Own Review
You're reviewing:Kokin apu
Your Rating

The villagers and boys were amazed and in awe when a huge oddity rolled down the road in September, 1922. Alfred Kosola’s horses had to tax their strength when drawing a sleigh with an indenting hammer of 5.000 kilograms, along the snowless road to the Järvenpää’s factory. The cubs’ imagination really took over, when they began to hear a constant pounding from the factory. It was like an iron giant’s sledgehammer banging.

Iisakki signature