Valkama Kolkkapartio

Kolkkapartio on partiopuukkojen sarjasta pienin ja sopii mainiosti pienen sudenpennun käteen.

Valkama-puukon hintaan sisältyy nimikaiverrus terään ja Valkama-partioleirin logo tuppeen. Kaikista myydyistä Valkama-tuotteista tilitetään 15% Uudenmaan Partiopiiri ry:lle. 

 

Varastossa
Tuotenumero
3445V
64,00 €

Maksimissaan 20 merkkiä

Kolkkapartiossa on partiopuukolle tunnusomaisesti muotoiltu kiillotettu hiiliteräksinen terä, jonka mitta on 10 cm. Kahva on valmistettu yksittäisistä nahkalapuista latomalla, jonka jälkeen pinta on hiottu ja lakattu. Kahvan päissä olevat helat ovat kiillotettua alumiinia. Alahela toimii myös sormisuojana, estäen etusormen liukumisen terään. Tuppi on ympärineulottu vaaleanruskeaa nahkaa ja sen kärjessä ja suuaukossa on vahvikkeet kiillotettua ruostumatonta terästä. Painatus tuppeen on tehty prässäämällä. Partiopuukon valmistus on aloitettu 1925 jatkuen yhtäjaksoisesti edelleen.  

Tuotteen koko 20cm, puukon mitta 19cm josta terä 10cm

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Valkama Kolkkapartio
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature