Iisakki Järvenpää Osakeyhtiö on valmistanut erilaisia keittiöveitsiä ja jopa haarukoita ja veitsiä vuosikymmenten ajan. Näiden kaikkien valmistus on lopetettu viimeistään 70-luvun lopulla.
Kaikkiaan keittiöveitsiä oli noin 30 erilaista mallia. Vanhoissa katalogeissa ne oli nimetty Lihaveitsiksi, Pullaveitsiksi, Leipäveitsiksi jne. Eri malleja tehtiin muutamalla erilaisella kahvan mallilla, alahelalla ja ilman sitä ja terän pituuksiakin oli useita. Palautimme tuotantoon näistä kaksi eri mallia, joista toinen nimettiin Leipäveitseksi vaikka se alunperin olikin nimeltään Pullaveitsi. Nykyisin ehkä kuitenkin enemmän käyttöä on leivän kuin pullan leikkaamiseen.
Kahva on valmistettu mahongista, kahvojen ja terien aihiot ovat vanhaa varastoa 70-luvulta.
Terän materiaali on alkuperäisen mallin mukaan 1,2 mm vahvaa ruostumatonta terästä ja kahva on lakattu kuten se on ollut aikaisemminkin. Lakatun kahvan vuoksi veitsi ei kestä konepesua!
Terään on ajettu hiomakivellä sahalaita alkuperäisen mallin mukaan. Terän pituus on 17 cm, koko veitsen pituus on 28 cm. Leipäveitsen voi ostaa myös Kokkipojat-settinä yhdessä samalla kahvalla valmistetun Lihaveitsen kanssa. Myös nämä keittiöveitset toimitetaan lahjapakkauksenakin toimivassa rasiassa.
Puukko: 28 cm
Terän pituus: 17 cm
Kahvan materiaali
Lakattu mahonki
Terän materiaali
Ruostumaton teräs
Puukkojen hoito-ohjeet