Iisakki Järvenpää Osakeyhtiö on valmistanut erilaisia keittiöveitsiä ja jopa haarukoita ja veitsiä vuosikymmenten ajan. Näiden kaikkien valmistus on lopetettu viimeistään 70-luvun lopulla.
Kaikkiaan keittiöveitsiä oli noin 20 erilaista mallia, vanhoissa katalogeissa ne oli nimetty Lihaveitsiksi, Pullaveitsiksi, Leipäveitsiksi jne. Eri malleja tehtiin muutamalla erilaisella kahvan mallilla, alahelalla ja ilman sitä ja terän pituuksiakin oli useita. Palautimme tuotantoon näistä kaksi eri mallia joista toinen nimettiin alkuperäisen mallin mukaan Lihaveitseksi vaikka se sinällään onkin yleiskäyttöön soveltuva keittiöveitsi.
Kahva on valmistettu mahongista, kahvojen aihiot ovat vanhaa varastoa 70-luvulta. Terät on prässätty vanhoilla työkaluilla joten terän mallikin on hyvin perinteinen. Monesti kysytään miksi veitsen kärjen malli on noin totutusta poikkeava. Siihen voisi varmaan keksiä monta hienoa tarinaa, mutta totuus on ettei terän muodon perusteita ole koskaan taltioitu joten emme sitä oikeasti enää tiedä. Hyvä sen kuitenkin täytyy olla kun niitä tuollaisena on valmistettu ja myyty 50 vuotta.
Terän materiaali on alkuperäisen mallin mukaan 1,2 mm ruostumatonta terästä ja kahva on lakattu kuten se on ollut aikaisemminkin. Lakatun kahvan vuoksi veitsi ei kestä konepesua!
Terän pituus on 16 cm, koko veitsen pituus on 27 cm. Lihaveitsen voi ostaa myös settinä yhdessä samalla kahvalla valmistetun Leipäveitsen kanssa. Myös nämä keittiöveitset toimitetaan lahjapakkauksenakin toimivassa rasiassa.
Puukko: 27 cm
Terän pituus: 16 cm
Kahvan materiaali
Lakattu mahonki
Terän materiaali
Ruostumaton teräs
Puukkojen hoito-ohjeet