HEDELMÄVEITSISARJA

Hedelmäveitsisarja. Legendaarinen vuosikymmeniä tuotannossa ollut hedelmäveitsisarja, tämän moni muistaa mummolasta. Veitsien tiikkiset kahvat ovat tehtaan kellarin kätköistä löytynyttä erää 50-60-luvulta.
Varastossa
Tuotenumero
2440
99,00 €
Hedelmäveitsisarja. Legendaarinen vuosikymmeniä tuotannossa ollut hedelmäveitsisarja, tämän moni muistaa mummolasta. Veitsien tiikkiset kahvat ovat tehtaan kellarin kätköistä löytynyttä erää 50-60-luvulta. Pitkän säilytyksen johdosta tiikissä saattaa olla pieniä värieroja, jotka oletettavasti tasaantuvat ajan mittaan. Tästä erästä saatiin valmistettua 200 kpl sarja myyntiin. Sarja sisältää neljä hedelmäveistä sekä puisen pöytätelineen. Rasiat ovat myös alkuperäistä kellarista löytynyttä vanhaa varastoa. Ei siis mitään retroa vaan oikeasti vanhaa. Hedelmiä ei ole vielä kovin kauan Suomessa saanut ympärivuotisesti, joten kun niitä sai, juhlistamassa oli tietenkin asiaan kuuluva veitsisarja. Eikä niiden arkipäiväistäminen tänäänkään mitenkään pakollista ole.
Lisätietoja
Mitat: Measure and weight /mitat ja paino 
/mått och vista /messen und wiegen /medida y peso

Knife in the sheath /puukko tupessa
/kniv i slida /Messer in der Scheide /cuchillo en le vaina:


Knife /puukko /kniv /messer /cuchillo:


Blade / terä /blad /klinge /vaina
length / pituus /längd /länge /longitud:

thickness / paksuus /tjocklek /stärke /espesor: ~

Hiiliterästerissä on toimitettaessa suojaöljy, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen elintarvikkeiden kanssa käyttöä. Puukko on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava ja mielellään öljyttävä. Jos puukko jää märkänä tuppeen, se mustuu ja saattaa ruostua. Mikäli käytät puukkoa elintarvikkeisiin, öljyä terä jatkossa esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Oliiviöljyn happoisuus saattaa tummentaa terää. 

Keittiö- ja kalaveitset sekä riistapuukko ovat ruostumatonta terästä, joka ei vaadi öljyämistä. Ruostumattomassa terässä lukee etsattuna teksti "stainless steel". 

Carbon steel blade is corrosion protected with oil. The oil must be carefully removed before any use with grocery. Blade must be cleaned and dried after every use. We recommend using oil for corrosion protection. If the knife is left wet inside the sheath, it will get black markings and even rust. If you use knife with foodstuff, use eatable oil for example sunflower or rapeseed oil. Olive oil may be too acidic and affect marks on blade. 

The kitchen and fish knives as well as the Game knife are made of stainless steel, which does not require oiling. 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:HEDELMÄVEITSISARJA
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature