Puukkovakka

Puukkovakka koostuu kuudesta visakahvaisesta pihvipuukosta, irrotettavasta pidikkeestä ja vakasta.
 
Varastossa
Tuotenumero
5050
240,00 €

Maximum 20 characters

Puukkovakka koostuu kuudesta pihvipuukosta, irrotettavasta pidikkeestä ja vakasta.

Pihvipuukkojen terät on kiillotettua ruostumatonta puukkoterästä, hieman tavallista vuolupuukkoa ohuempana. Kahva on perinteinen vuolupuukon "Koukkupääksi" kutsuttu malli, joka on tullut tuotantoon vuonna 1921.Kahva on pellavaöljyllä käsiteltyä kotimaista visakoivua.
 
Puukot pitää paikoillaan pystyssä irrallinen kotimaisesta koivuvanerista valmistettu pidike, joka on myös pintakäsitelty pellavaöljyllä.
 
Kehyksenä koko komeudelle on vakka, jota voi käyttää pihvipuukkojen säilytykseen mutta myös kattauksessa esimerkiksi kauniina leipäkorina. Vakka on kotimaista käsityötä Maalahdesta, sen on valmistanut Bo-Åke Ljungars. Vakan reunat ovat raitaa, pohja tervaleppää ja sidos koivun juurta. Vakka on niin ikään käsitelty pellavaöljyllä.
 
Mikään osa ei kestä konepesua! Puukot, vakka ja pidike on pestävä ja kuivattava käsin.
 

Hiiliterästerissä on toimitettaessa suojaöljy, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen elintarvikkeiden kanssa käyttöä. Puukko on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava ja mielellään öljyttävä. Jos puukko jää märkänä tuppeen, se mustuu ja saattaa ruostua. Mikäli käytät puukkoa elintarvikkeisiin, öljyä terä jatkossa esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Oliiviöljyn happoisuus saattaa tummentaa terää. 

Keittiö- ja kalaveitset sekä riistapuukko ovat ruostumatonta terästä, joka ei vaadi öljyämistä. Ruostumattomassa terässä lukee etsattuna teksti "stainless steel". 

Carbon steel blade is corrosion protected with oil. The oil must be carefully removed before any use with grocery. Blade must be cleaned and dried after every use. We recommend using oil for corrosion protection. If the knife is left wet inside the sheath, it will get black markings and even rust. If you use knife with foodstuff, use eatable oil for example sunflower or rapeseed oil. Olive oil may be too acidic and affect marks on blade. 

The kitchen and fish knives as well as the Game knife are made of stainless steel, which does not require oiling. 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Puukkovakka
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature