Pulupuukko

Pulupuukko on kehitetty erityisesti pienriistan käsittelemiseen. Siinä on lyhyt 6 cm teräväkärkinen kiillotettu hiiliterästerä joka kääntyy erinomaisesti esimerkiksi lintujen käsittelyssä ja lihan saa tarkasti talteen.
Varastossa
Tuotenumero
9223
89,00 €

Maximum 20 characters

Pulupuukko on kehitetty erityisesti pienriistan käsittelemiseen. Siinä on lyhyt 6 cm teräväkärkinen kiillotettu hiiliterästerä joka kääntyy erinomaisesti esimerkiksi lintujen käsittelyssä ja lihan saa tarkasti talteen. Kahva on paitsi kaunis, myös erittäin hyvä käytössä. Siinä on visakoivuinen ala- ja yläosa ja keskiosa on koottu koivun tuohilapuista. Koko kahva on käsitelty pellavaöljyllä joka antaa hyvän pidon otteeseen. Tuohikerros öljyttynä pysyy nihkeänä ja antaa säämiskämäisen tuntuman myös märkänä ja työn tuoksinassa sotkeentuneena. Kahvan muotoilu mahdollistaa normaalin kämmenotteen lisäksi puukon käytön kynäotteella tarkoissa töissä. Tämä malli on kehtitetty eritoten riistalintujen ja pienpetojen käsittelyyn, sitä on kokeiltu ja kehitetty erilaisissa metsästystilanteissa. Kehitystyössä on ollut tiiviisti mukana monien metsästäjien ja kilpa-ampujien tuntema Simo Perämäki. Kokonsa puolesta tämä kaunis puukko kulkee mukavasti repussa, taskussa tai vyöllä myös kaikilla luonnossa liikkujilla yleispuukkona ellei varsinaisiin vuolutöihin tarvitse ryhtyä. Hiiliteräs terä vaatii huolenpitoa, se on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava. sitä ei milloinkaan saa jättää tuppeen märkänä. Terään voi myös sipaista ruokaöljyä suojaksi. Kahvaan kannattaa ainakin kerran vuodessa pyyhkiä pellavaöljyä niin tuohet pysyvät kimmoisina. Hoidon vastineeksi terä pysyy erittäin terävänä ja se on myös helppo teroittaa, pyyhkäisy hiomakivellä tai teroituspuikolla pari kertaa riittää.
Lisätietoja
Mitat Measure and weight /mitat ja paino 
/mått och vista /messen und wiegen /medida y peso

Knife in the sheath /puukko tupessa
/kniv i slida /Messer in der Scheide /cuchillo en le vaina: 19cm/76gr


Knife /puukko /kniv /messer /cuchillo: 16cm/58gr


Blade / terä /blad /klinge /vaina
length / pituus /längd /länge /longitud: 5,5cm

thickness / paksuus /tjocklek /stärke /espesor: 3mm

Hiiliterästerissä on toimitettaessa suojaöljy, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen elintarvikkeiden kanssa käyttöä. Puukko on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava ja mielellään öljyttävä. Jos puukko jää märkänä tuppeen, se mustuu ja saattaa ruostua. Mikäli käytät puukkoa elintarvikkeisiin, öljyä terä jatkossa esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Oliiviöljyn happoisuus saattaa tummentaa terää. 

Keittiö- ja kalaveitset sekä riistapuukko ovat ruostumatonta terästä, joka ei vaadi öljyämistä. Ruostumattomassa terässä lukee etsattuna teksti "stainless steel". 

Carbon steel blade is corrosion protected with oil. The oil must be carefully removed before any use with grocery. Blade must be cleaned and dried after every use. We recommend using oil for corrosion protection. If the knife is left wet inside the sheath, it will get black markings and even rust. If you use knife with foodstuff, use eatable oil for example sunflower or rapeseed oil. Olive oil may be too acidic and affect marks on blade. 

The kitchen and fish knives as well as the Game knife are made of stainless steel, which does not require oiling. 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Pulupuukko
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature