Lihaveitsi

Iisakki Järvenpää Osakeyhtiö on valmistanut erilaisia keittiöveitsiä ja jopa haarukoita ja veitsiä vuosikymmenten ajan. Näiden kaikkien valmistus on lopetettu viimeistään 70-luvun lopulla. Palautimme tuotantoon näistä kaksi eri mallia joista toinen nimettiin alkuperäisen mallin mukaan Lihaveitseksi vaikka se sinällään onkin yleiskäyttöön soveltuva keittiöveitsi. Kahva on valmistettu mahongista, terä prässätty ruostumattomasta teräksestä. 

Varastossa
Tuotenumero
1220p
70,00 €

Maksimissaan 20 merkkiä

Iisakki Järvenpää Osakeyhtiö on valmistanut erilaisia keittiöveitsiä ja jopa haarukoita ja veitsiä vuosikymmenten ajan. Näiden kaikkien valmistus on lopetettu viimeistään 70-luvun lopulla. Kaikkiaan keittiöveitsiä oli noin 20 erilaista mallia, vanhoissa katalogeissa ne oli nimetty Lihaveitsiksi, Pullaveitsiksi, Leipäveitsiksi jne. Eri malleja tehtiin muutamalla erilaisella kahvan mallilla, alahelalla ja ilman sitä ja terän pituuksiakin oli useita. Palautimme tuotantoon näistä kaksi eri mallia joista toinen nimettiin alkuperäisen mallin mukaan Lihaveitseksi vaikka se sinällään onkin yleiskäyttöön soveltuva keittiöveitsi. Kahva on valmistettu mahongista, kahvojen aihiot ovat vanhaa varastoa 70-luvulta. Terät on prässätty vanhoilla työkaluilla joten terän mallikin on hyvin perinteinen. Monesti kysytään miksi veitsen kärjen malli on noin totutusta poikkeava. Siihen voisi varmaan keksiä monta hienoa tarinaa, mutta totuus on ettei terän muodon perusteita ole koskaan taltioitu joten emme sitä oikeasti enää tiedä. Hyvä sen kuitenkin täytyy olla kun niitä tuollaisena on valmistettu ja myyty 50 vuotta. Terän materiaali on alkuperäisen mallin mukaan 1,2 mm ruostumatonta terästä ja kahva on lakattu kuten se on ollut aikaisemminkin. Lakatun kahvan vuoksi veitsi ei kestä konepesua! Terän pituus on 16 cm, koko veitsen pituus on 27 cm. Lihaveitsen voi ostaa myös settinä yhdessä samalla kahvalla valmistetun Leipäveitsen kanssa. Myös nämä keittiöveitset toimitetaan lahjapakkauksenakin toimivassa rasiassa. 

Terä ruostumatonta terästä, paksuus 1,2 mm. Terän mitta 16cm, puukon koko mitta 27cm.
Käsinpesu, lakattu kahva ei kestä konepesua.
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Lihaveitsi
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature