DC-puukko

DC-Puukko on valmistettu Iisakki Järvenpää Osakeyhtiön toimesta, yhteistyössä DC-yhdistys ry:n kanssa. DC-puukko valmistetaan kunnioittaen hienoja vanhoja koneita, laitteita, perinteitä sekä niiden vaalimisen puolesta työskenteleviä. Jokaisen DC-puukon myynnistä Iisakki Järvenpää Osakeyhtiö lahjoittaa 10 € DC-yhdistys ry:n toiminnan tukemiseen.
Varastossa
Tuotenumero
9000
128,00 €

Maksimissaan 25 merkkiä

DC-Puukko on valmistettu Iisakki Järvenpää Osakeyhtiön toimesta, yhteistyössä DC-yhdistys ry:n kanssa. Puukon mallina on Iisakki Järvenpään jo vuodesta 1925 valmistama 3449 Jahtipartio. Jokaisen DC-puukon myynnistä Iisakki Järvenpää Osakeyhtiö lahjoittaa 10 € DC-yhdistys ry:n toiminnan tukemiseen. DC-yhdistys on perustettu pitämään yllä DC-3 lentokalustoa ja siihen liittyvää tietämystä Suomessa. DC-3 OH-LCH lennättää yhdistyksen jäseniä n. 50 tuntia joka vuosi Suomessa ja ulkomailla. Koneen omistaa Airveteran Oy, sitä operoi ja huoltaa DC-yhdistys ry. Lisätietoja toiminnasta löytyy www.dc-ry.fi

 DC-puukoksi valittiin Jahtipartio, koska siinä yhdistyvät monet seikat DC-3 lentokoneen kanssa. Koneen, jota pidetään "hienoimpana lentokoneena jonka ihminen on rakentanut tai tulee koskaan rakentamaan". Jahtipartion terä on aikoinaan saanut vaikutteita USA:n sisällissodan aikaisesta Bowie-veitsestä. Sen heloitus on alumiinia, niin kuin DC-3:kin. Mallien suunnittelu juontaa hyvin samoilta ajoilta, ja kumpikin on ollut jo vuosikymmeniä erittäin suosittu ympäri maailmaa. Kauhavalla käsin tehdyssä puukossa on kiillotettu 15 cm hiiliterästerä, kahva on koottu yksittäisistä nahkalapuista latomalla. Kahva on hiottu muotoonsa ja sen jälkeen lakattu. Puukon ylähela on partiopuukoille tunnusomainen alumiinista valettu koukku. Alahela, joka toimii samalla sormisuojana, on prässätty alumiinilevystä. Tuppi on ympäri neulottua vaaleaa kotimaista parkkinahkaa, joka on perinteisillä menetelmillä parkittu kasvisöljyllä. Tupen kärjessä on teräsvahvike. Tupen suuaukkoon on niitattu teräslevy johon on kaiverrettu DC-yhdistys ry:n ylläpitämän DC-3 koneen OH-LCH rekisteritunnus, mukaillen lentokoneen tunnistuslaattaa. Tuppeen on painettu DC-3 koneen figuuri edestä katsoen, DC-ry teksti ja yhdistyksen käyttöönsä saama vanha Aero Oy:n logo. DC-puukko valmistetaan kunnioittaen hienoja vanhoja koneita, laitteita, perinteitä sekä niiden vaalimisen puolesta työskenteleviä.

 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:DC-puukko
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature