Luu-uniikki puukko

Rating:
80% of 100

Luu-uniikki puukot ovat yksittäisiä puukkoja, kaikki hieman erilaisia, joissa jokaisen kahvassa on käytetty poronluuta.

Tässä kauniissa uniikkipuukossa on 8 cm pitkä musta hiiliteräksinen terä. Kahvassa on poronluuta, visakoivua, messinkilappuja sekä -nauloja. Tuppi tummanruskeaa naudannahkaa messinkiheloituksin. 

Varastossa
Tuotenumero
8506
250,00 €

Maksimissaan 20 merkkiä

Luu-uniikki puukot ovat yksittäisiä puukkoja, kaikki hieman erilaisia, joissa jokaisen kahvassa on käytetty poronluuta.

Tässä kauniissa uniikkipuukossa on 80mm pitkä hiiliteräs terä. Kahvassa on poronluuta, visakoivua, messinkilappoja ja nahkalappoja koristeena. Tuppi on mustaa naudan nahkaa messinki kimmellä.

Hiiliteräs terä Hiiliteräs terä on erittäin terävä ja se on helppo teroittaa. Kunnossa pysyäkseen se vaatii huolenpitoa, ilman hoitoa siihen tulee korroosiovaurioita helposti. Jos puukon jättää märkänä tuppeen siihen tulee mustia pilkkuja jopa päivässä, muutamassa päivässä jo ruostetta. Terä pysyy hyvänä jos se aina puhdistetaan, kuivataan ja öljytään käytön jälkeen joten hoito ei vaadi osaamista eikä työkaluja, vain huolenpitoa. Puukkomme toimitetaan terä öljyttynä, tehtaalla käytämme CRC Sisu öljyä, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen kuin puukkoa käytetään elintarvikkeiden kanssa. Turvallinen suoja myös elintarvikkeiden kanssa käytettäessä on ihan tavallinen ruokaöljy, se muuttuu tahmaiseksi ajan kanssa joten öljy kannattaa poistaa ja uusia muutaman viikon välein. Öljyä ei saa laittaa kahvaan eikä tuppeen. Hiiliteräs on helppo teroittaa luonnon kivellä, mitä useammin sen tekee sitä helpompi terä on pitää terävänä. Katso video teroituksesta: Puukon teroitus hiomakivellä 
https://www.youtube.com/watch?v=ZSC4WYCgCVQ&t=7s Keittiö- ja fileveitsien teroitus puikolla
https://www.youtube.com/watch?v=70KW0xohuJA   Visakoivukahva öljytty pinta Kahva öljytään vernissalla, eli keitetyllä pellavaöljyllä. Sitä saa rauta- ja maalikaupoista, kahva on hyvä öljytä uudelleen vuosittain niin se pysyy hyvässä kunnossa.
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Luu-uniikki puukko
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature