Härmän puukko, musta messinki

Härmän puukko, Kaksneuvoonen, musta puukko messinkiheloilla. 

Varastossa
Tuotenumero
1760
300,00 €

Maximum 20 characters

Maximum 20 characters

Härmän puukko tunnetaan nykyään Helahoidon osana, mutta käytetään myös muun juhlavan asun kanssa sekä ihan työpuukkona. Kuten muutkin ns. perinnemallit, Härmän puukolla on hyvin tunnusomainen muoto ja pitkä historia. Perinnepuukot ovat vähän kuin kansanlaulut, vaikea on sanoa kuka ne on luonut, kun tuote on aikojen saatossa muuttunut suuntaan jos toiseenkin. Historian kirjoja selaillessa voidaan tulla sellaiseen johtopäätökseen että on tämän harjahelaisen puukon muodon alun perin suunnitellut kuka hyvänsä, tunnetuksi sen ovat tehneet Rannanjärven suvun puukkosepät. Varhaisimmat kuvat Härmän Puukosta löytyvät 1880-luvulta. Rannanjärvien lisäksi Härmän puukkoa on valmistanut Iisakki Järvenpään puukkoliike. Erona näiden valmistajien välillä on ollut paitsi Järvenpään suuret tuotantomäärät, myös se, että Rannanjärvien tunnusomainen kahvan väritys on ollut puna-musta raidoitus, kun taas Järvenpään puukot ovat olleet yksivärisiä, mustia tai punaisia niin kuin ne ovat tänä päivänäkin. Härmän puukossa on maalattu visakoivuinen kahva ja kiillotettu 10 cm hiiliterästerä. Puukkojen ja tupen metalliosat on käsin koristekaiverrettu, eli tikkelöity. Tuppi on aina hyvin koristeellinen, kuten perinnepuukkoihin kuuluu.

Lisätietoja
Mitat: Measure and weight /mitat ja paino 
/mått och vista /messen und wiegen /medida y peso

Knife in the sheath /puukko tupessa
/kniv i slida /Messer in der Scheide /cuchillo en le vaina: 28 cm


Knife /puukko /kniv /messer /cuchillo: 21cm / 15cm


Blade / terä /blad /klinge /vaina
length / pituus /längd /länge /longitud: 10cm / 7cm

thickness / paksuus /tjocklek /stärke /espesor: ~

Hiiliterästerissä on toimitettaessa suojaöljy, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen elintarvikkeiden kanssa käyttöä. Puukko on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava ja mielellään öljyttävä. Jos puukko jää märkänä tuppeen, se mustuu ja saattaa ruostua. Mikäli käytät puukkoa elintarvikkeisiin, öljyä terä jatkossa esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Oliiviöljyn happoisuus saattaa tummentaa terää. 

Keittiö- ja kalaveitset sekä riistapuukko ovat ruostumatonta terästä, joka ei vaadi öljyämistä. Ruostumattomassa terässä lukee etsattuna teksti "stainless steel". 

Carbon steel blade is corrosion protected with oil. The oil must be carefully removed before any use with grocery. Blade must be cleaned and dried after every use. We recommend using oil for corrosion protection. If the knife is left wet inside the sheath, it will get black markings and even rust. If you use knife with foodstuff, use eatable oil for example sunflower or rapeseed oil. Olive oil may be too acidic and affect marks on blade. 

The kitchen and fish knives as well as the Game knife are made of stainless steel, which does not require oiling. 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Härmän puukko, musta messinki
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature