Härmän Puukko, musta / uushopea

Musta Härmän puukko uushopeaheloituksilla. Härmän puukko tunnetaan nykyään Helahoidon osana, mutta sillä on monimuotoisempi historia ja osin myös nykyisyys. Kuten muutkin ns. perinnemallit, Härmän puukolla on hyvin tunnusomainen muoto ja pitkä historia.
Varastossa
Tuotenumero
1780
420,00 €

Maksimissaan 20 merkkiä

Maksimissaan 20 merkkiä

Musta Härmän puukko uushopeaheloituksilla. Härmän puukko tunnetaan nykyään Helahoidon osana, mutta sillä on monimuotoisempi historia ja osin myös nykyisyys. Kuten muutkin ns. perinnemallit, Härmän puukolla on hyvin tunnusomainen muoto ja pitkä historia. Perinnepuukot ovat vähän kuin kansanlaulut, vaikea on sanoa kuka ne on luonut, kun tuote on aikojen saatossa muuttunut suuntaan jos toiseenkin. Historian kirjoja selaillessa voidaan tulla sellaiseen johtopäätökseen että on tämän harjahelaisen puukon muodon alun perin suunnitellut kuka hyvänsä, tunnetuksi sen ovat tehneet Rannanjärven suvun puukkosepät. Varhaisimmat kuvat Härmän Puukosta löytyvät 1880-luvulta. Rannanjärvien lisäksi Härmän puukkoa on valmistanut Iisakki Järvenpään puukkoliike. Erona näiden valmistajien välillä on ollut paitsi Järvenpään suuret tuotantomäärät, myös se, että Rannanjärvien tunnusomainen kahvan väritys on ollut puna-musta raidoitus, kun taas Järvenpään puukot ovat olleet yksivärisiä, mustia tai punaisia niin kuin ne ovat tänä päivänäkin. Härmän puukossa on maalattu visakoivuinen kahva ja kiillotettu 10 cm hiiliterästerä. Tuppi on aina hyvin koristeellinen, kuten perinnepuukkoihin kuuluu.
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Härmän Puukko, musta / uushopea
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature