Leipuri

Leipuri -lahjapakkaus sisältää sahateräisen leipäveitsen, pellava-puuvillaisen keittiöpyyhkeen sekä raidasta ja tervalepästä valmistetun vakan.

 

 

Varastossa
Tuotenumero
9111
132,00 €

Maksimissaan 20 merkkiä

Leipuri -lahjapakkaus sisältää sahateräisen leipäveitsen, pellava-puuvillaisen keittiöpyyhkeen sekä raidasta ja tervalepästä valmistetun vakan.

Keittiöpyyhkeessä on perinnepuukkokuosi helavöineen. Sen on valmistanut jalasjärvinen kutomo Jokipiin Pellava. Vakka on kaunis kattauksissa leivonnaisten, leivän ym. tarjoiluun.  Vakan valmistaja on Bo-Åke Ljungars Maalahdesta.

Iisakki Järvenpää Osakeyhtiö on valmistanut erilaisia keittiöveitsiä ja jopa haarukoita ja veitsiä vuosikymmenten ajan. Näiden kaikkien valmistus on lopetettu viimeistään 70-luvun lopulla. Kaikkiaan keittiöveitsiä oli noin 20 erilaista mallia, vanhoissa katalogeissa ne oli nimetty Lihaveitsiksi, Pullaveitsiksi, Leipäveitsiksi jne. Eri malleja tehtiin muutamalla erilaisella kahvan mallilla, alahelalla ja ilman sitä ja terän pituuksiakin oli useita. Palautimme tuotantoon näistä kaksi eri mallia, joista toinen nimettiin Leipäveitseksi - vaikka se alun perin olikin nimeltään Pullaveitsi. Nykyisin ehkä kuitenkin enemmän käyttöä on leivän kuin pullan leikkaamiseen. Kahva on valmistettu mahongista, kahvojen ja terien aihiot ovat vanhaa varastoa 70-luvulta. Terän materiaali on alkuperäisen mallin mukaan 1,5 mm ruostumatonta terästä ja kahva on lakattu kuten se on ollut aikaisemminkin. Lakatun kahvan vuoksi veitsi ei kestä konepesua! Terään on ajettu hiomakivellä sahalaita alkuperäisen mallin mukaan.

Terän pituus on 17 cm, koko veitsen pituus on 28 cm.

Keittiöpyyhkeen koko on 45 x55 cm. 

Vakka 27 x 18 x 6 cm.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Leipuri
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature