Saunamajuri

Saunamajuri on tyylikäs kesäinen vieminen mökille tai ilahduttamaan omaa saunahetkeä. Monikäyttöinen Vuolupuukko on luonnossa liikkujan luotettava kaveri, mutta myös näppärä työkalu vihdan tekoon mökin saunaa lämmittäessä. Pellava-puuvillainen Jokipiin Pellavan kutoma laudeliina perinnepuukkoaiheineen sopii niinikään suomalaiseen saunailtaan.

Varastossa
Tuotenumero
9112
104,00 €

Saunamajuri on wikipedian mukaan henkilö, jonka vastuulla on saunan lämmittäminen ja löylyistä huolehtiminen; vastuulla tulen sytyttäminen sekä polttopuiden lisääminen. Tärkeä henkilö ja tehtävä siis. 

Tärkeä tehtävä vaatii hyvät välineet. Tyylikäs kesäinen Saunamajuri-lahjapakkaus on mainio vieminen mökille tai ilahduttamaan omaa saunahetkeä. Monikäyttöinen Vuolupuukko on luonnossa liikkujan luotettava kaveri, mutta myös näppärä työkalu vihdan tekoon mökin saunaa lämmittäessä. Pellava-puuvillainen Jokipiin Pellavan kutoma laudeliina perinnepuukkoaiheineen sopii niinikään suomalaiseen saunailtaan.

Vuolupuukon terä on kiillotettua hiiliterästä, joka on erittäin terävä ja myöskin helppo itse teroittaa. Kahva on öljyttyä visakoivua. Vuolupuukko vaatii ajoittaista hoitoa, terä hieman öljyä ja teroitusta eikä sitä saa jättää kosteana tuppeen, ettei se ruostu. Vastineeksi saa uskollisen työkaverin, jota ei tarvitse eikä halua heittää roskiin työmaan loputtua. Kokonaismitta 26cm, puukon mitta 21,5cm, josta terän mitta 10cm.

Pellavaisen liinan koko on 45 x 150 cm.

Hiiliterästerissä on toimitettaessa suojaöljy, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen elintarvikkeiden kanssa käyttöä. Puukko on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava ja mielellään öljyttävä. Jos puukko jää märkänä tuppeen, se mustuu ja saattaa ruostua. Mikäli käytät puukkoa elintarvikkeisiin, öljyä terä jatkossa esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Oliiviöljyn happoisuus saattaa tummentaa terää. 

Keittiö- ja kalaveitset sekä riistapuukko ovat ruostumatonta terästä, joka ei vaadi öljyämistä. Ruostumattomassa terässä lukee etsattuna teksti "stainless steel". 

Carbon steel blade is corrosion protected with oil. The oil must be carefully removed before any use with grocery. Blade must be cleaned and dried after every use. We recommend using oil for corrosion protection. If the knife is left wet inside the sheath, it will get black markings and even rust. If you use knife with foodstuff, use eatable oil for example sunflower or rapeseed oil. Olive oil may be too acidic and affect marks on blade. 

The kitchen and fish knives as well as the Game knife are made of stainless steel, which does not require oiling. 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Saunamajuri
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature