KAUHAVAN KÄDENTAITOVIIKKO 10.-15.6.2024

 

Kädentaitoviikko on kauhavalaisten yritysten ja yhdistysten yhteinen juhlaviikko kädentaitajien ja kädentaitojen kunniaksi. Viikon aikana on yhteensä noin sata tapahtumaa koko Kauhavan alueella! Kädentaitoviikko huipentuu viikonlopun Puukkofestivaaleihin, jolloin tehtaamme pihakin on täynnä tekemistä ja näkemistä.

Koko Kädentaitoviikon tarjonnan löydät täältä: www.kauhava.fi/kadentaitoviikko

Tässä ohjelmavihko pdf-versiona Kädentaitoviikko esite 2024

  

PUUKKOTEHTAAN OHJELMA KÄDENTAITOVIIKOLLA

Tehtaanmyymälämme on avoinna Kädentaitoviikolla
ma-to 9-17
pe 9-18
la 10-15
su suljettu

 

HUOM! Mindyn kioski puukkotehtaan pihassa koko viikon!

10.6. VANHOJEN KUVIEN NÄYTTELY
Maanantaina tehtaanmyymälän täyttää vanhat valokuvat sekä kertomukset 145-vuotisen historian ajalta. Poikkeahan tutkimaan!

11.6. TEROITUSPÄIVÄ
Tiistaina olet tervetullut saamaan opastusta sekä harjoittelemaan puukon teroitusta hiomakivellä. Opetus on ilmainen ja tapahtuu myymälässä. Voit piipahtaa tai olla pidemmästi harjoittelemassa. Voit myös pientä maksua vastaan teroituttaa puukot, sakset, vesurit ja kirveet ammattilaisella.

12.6. AVOIMET OVET TUOTANNOSSA
Keskiviikkona iltapäivällä ovet tuotantoon ovat avoinna klo 13.30–15.30.
Tervetuloa seuraamaan puukontekijöitä työssään! Tule kun ehdit ja viivy niin kauan kuin voit. Halutessasi pääset seuraamaan useampaa työvaihetta tai voit viettää koko kaksituntisen rupatellen yhdessä työpisteessä.

13.6. MERI MYYMÄLÄSSÄ
Torstaipäiväksi puukontekijämme Meri muuttaa työkaluineen myymälään. Hän on tavattavissa koko päivän. Meri kertoilee puukonteosta sekä tekee puukon ja tupen koristekaiverruksia ja valmistaa mm. valumuotteja.

14.6. PUUKKOFESTIVAALIOHJELMAA
Perjantaina klo 9-18 (myös lauantaina klo 10-15) puukkotehtaan pihassa on Kädentaitajien tori.
Mukaan on lupautunut noin 15 kädentaitajaa esittelemään ja myymään kauniita ja persoonallisia tuotteitaan; nahkatöitä, puukkoja, koruja, kortteja, tauluja, vanerisia sisustus- ja juhlatuotteita, puuveistoksia - joiden teosta myös työnäytöksiä!

Lapsille on tarjolla keppari- ja polkuautorata sekä poniajelua. Kaikki ohjelma on ilmaista, samoin tehtaan tarjoamat kaffit!

Perinteiset tehdaskierrokset lähtevät tehtaanmyymälästä klo 11.00, 13.00 ja 15.00. Niihin voi varmistaa paikkansa ilmoittautumalla etukäteen info@iisakkijarvenpaa.fi tai puh. 0504527655.

15.6. PUUKKOFESTIVAALIOHJELMAA
Lauantaina klo 10-15 jatkaa Kädentaitajien tori sekä työnäytökset. Lapsille kepparit ja polkuautoradat sekä poniajelu. Huom. myös poniajelu on ilmainen.
Tehdaskierrokset klo 11.00 ja klo 13.00. Varmista paikkasi ilmoittautumalla etukäteen info@iisakkijarvenpaa.fi tai puh. 0504527655.

 

Moto-Seinäjoki on osastollaan mukana koko viikonlopun esittelemässä sähköpyöriä ja Avant-pienkuormaajia, Harley-Davidson moottoripyöriä sekä Polaris-mönkijöitä.

Myymälässämme on juhlaviikolla erikoisuuksia, tarjouksia, arvontaa sekä kesäisiä lahjoja ja tuliaisia niin itselle kuin ystäville.

Myymälän yhteydessä on esillä runsaasti omia museopuukkojamme sekä työvälineitä ja kuvia kertomassa tehtaan 145-vuotista historiaa. Nähtävää riittää!

 

L I S Ä I N F O A

TEHDASKIERROKSET

Valmistamme puukot ja tupet edelleen vanhoilla koneilla ja perinteisillä työmenetelmillä. Tehtaamme on ainutlaatuinen nähtävyys perinteistä kädentaitoa ja puukonteon perinnettä.

Varmista mukaanpääsy suosituille tehdaskierroksille ja ilmoittaudu ennakkoon info@iisakkijarvenpaa.fi tai 06-4340135. Tehdaskierrokset ovat ilmaisia. Tehdas on kolmessa kerroksessa ja sokkeloinen, kulku portaissa. Tämän vuoksi rajoitamme kierroksille osallistujamäärän 20 henkilöön. Näin kaikki osallistujat varmasti kuulevat ja näkevät. 

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi Kädentaitoviikon tapahtumiin sekä viikon huipennukseen Puukkofestivaaleille!

 

Terveisin

Iisakki Järvenpään puukkotehtaan väki

 - ohjelma täydentyy ja tarkentuu toukokuun aikana -