Kokin apu

Kokille lahja, joka tulee varmasti käyttöön! Kokkipojat sekä pellava-puuvillainen Puukko-patalappu sekä koivukiekko tarjoilualustaksi.

 

Varastossa
Tuotenumero
9119
149,00 €

Maksimissaan 20 merkkiä

Maksimissaan 20 merkkiä

Iisakki Järvenpää Osakeyhtiö on valmistanut erilaisia keittiöveitsiä ja jopa haarukoita ja veitsiä vuosikymmenten ajan. Näiden kaikkien valmistus on lopetettu viimeistään 70-luvun lopulla. Kaikkiaan keittiöveitsiä oli noin 20 erilaista mallia, vanhoissa katalogeissa ne oli nimetty Lihaveitsiksi, Pullaveitsiksi, Leipäveitsiksi jne. Eri malleja tehtiin muutamalla erilaisella kahvan mallilla, alahelalla ja ilman sitä. Terän pituuksiakin oli useita. Palautimme tuotantoon näistä kaksi eri mallia joista toinen nimettiin alkuperäisen mallin mukaan Lihaveitseksi vaikka se sinällään onkin yleiskäyttöön soveltuva keittiöveitsi. Toinen on sahalaitainen Leipäveitsi. Kahvat on valmistettu mahongista, kahvojen aihiot ovat vanhaa varastoa 70-luvulta. Terät on prässätty vanhoilla työkaluilla joten terän mallitkin ovat hyvin perinteisiä.

 

Monesti kysytään miksi lihaveitsen kärjen malli on noin totutusta poikkeava. Siihen voisi varmaan keksiä monta hienoa tarinaa, mutta totuus on ettei terän muodon perusteita ole koskaan taltioitu joten emme sitä oikeasti enää tiedä. Hyvä sen kuitenkin täytyy olla kun niitä tuollaisena on valmistettu ja myyty 50 vuotta.

 

Terien materiaali on alkuperäisen mallin mukaan 1,2 mm ruostumatonta terästä ja kahvat on lakattu kuten ne ovat olleet aikaisemminkin. Lakatun kahvan vuoksi veitset eivät kestä konepesua!

Lihaveitsi on 27cm, terä 16cm. Leipäveitsi on 28cm pitkä 17cm terällä. Molemmissa on 1,2mm terän paksuus. Patalappu 20 x 20cm
Veitsissä on lakatut teak-kahvat ja terät ruostumatonta terästä. Käsin pesu, ei kestä konepesua. Patalappu 50% LI 50% CO, pesu 60°
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Kokin apu
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature