Puukkovakka

Puukkovakka koostuu kuudesta visakahvaisesta pihvipuukosta, irrotettavasta pidikkeestä ja vakasta.
 
Varastossa
Tuotenumero
5050
240,00 €

Maksimissaan 20 merkkiä

Puukkovakka koostuu kuudesta pihvipuukosta, irrotettavasta pidikkeestä ja vakasta.

Pihvipuukkojen terät on kiillotettua ruostumatonta puukkoterästä, hieman tavallista vuolupuukkoa ohuempana. Kahva on perinteinen vuolupuukon "Koukkupääksi" kutsuttu malli, joka on tullut tuotantoon vuonna 1921.Kahva on pellavaöljyllä käsiteltyä kotimaista visakoivua.
 
Puukot pitää paikoillaan pystyssä irrallinen kotimaisesta koivuvanerista valmistettu pidike, joka on myös pintakäsitelty pellavaöljyllä.
 
Kehyksenä koko komeudelle on vakka, jota voi käyttää pihvipuukkojen säilytykseen mutta myös kattauksessa esimerkiksi kauniina leipäkorina. Vakka on kotimaista käsityötä Maalahdesta, sen on valmistanut Bo-Åke Ljungars. Vakan reunat ovat raitaa, pohja tervaleppää ja sidos koivun juurta. Vakka on niin ikään käsitelty pellavaöljyllä.
 
Mikään osa ei kestä konepesua! Puukot, vakka ja pidike on pestävä ja kuivattava käsin.
 
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Puukkovakka
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature