Törni-puukko

Teimme Os Lauri Törni Perinnekilta ry:n logosta käsin lehtisahalla, viilalla ja pihdeillä mallin valumuotille, jolla valettiin hopeinen merkki mikä on istutettuna Törni puukon tuppeen. Samasta merkistä teimme myös hopeisen korusarjan. Nämä tuotteet ovat täysin kotimaista käsityötä ja ne on valmistettu tehtaassamme Kauhavalla. Kaikista tuotteista tilitämme Perinnekillalle 10€/kpl toimintatuen.

Varastossa
Tuotenumero
9016
140,00 €

Maximum 20 characters

Puukon malli on Jääkäripuukko, siinä on 13 cm pituinen hiiliterästerä ja lakattu visakoivuinen kahva. Puukon päähän on kaiverrettu Perinnekillan logo. Puukon terä on sama kuin vaeltajien suosikkipuukossa Iso Upossa, eli koristeellisuudestaan huolimatta tämä puukko on myös täysin toimiva työkalu luonnossa. Puukossa on toimitettaessa terässä ruokaöljykerros korroosion suojana, sen voi puhdistaa ja mikäli puukkoa ei käytetä elintarvikkeiden kanssa, voi sen suojata esimerkiksi CRC tai WD40 öljyllä. Törni puukkomalli on meillä pysyvästi tuotannossa. Jokaisesta myydystä Lauri Törni puukosta maksamme 10€ toimintatuen Os Lauri Törni Perinnekilta ry:lle.

Lisätietoja
Mitat Length / pituus 27cm
Knife length / puukon mitta 26cm
Blade length / terän mitta 13cm

Hiiliterästerissä on toimitettaessa suojaöljy, joka on ehdottomasti puhdistettava pois ennen elintarvikkeiden kanssa käyttöä. Puukko on aina käytön jälkeen puhdistettava ja kuivattava ja mielellään öljyttävä. Jos puukko jää märkänä tuppeen, se mustuu ja saattaa ruostua. Mikäli käytät puukkoa elintarvikkeisiin, öljyä terä jatkossa esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyllä. Oliiviöljyn happoisuus saattaa tummentaa terää. 

Keittiö- ja kalaveitset sekä riistapuukko ovat ruostumatonta terästä, joka ei vaadi öljyämistä. Ruostumattomassa terässä lukee etsattuna teksti "stainless steel". 

Carbon steel blade is corrosion protected with oil. The oil must be carefully removed before any use with grocery. Blade must be cleaned and dried after every use. We recommend using oil for corrosion protection. If the knife is left wet inside the sheath, it will get black markings and even rust. If you use knife with foodstuff, use eatable oil for example sunflower or rapeseed oil. Olive oil may be too acidic and affect marks on blade. 

The kitchen and fish knives as well as the Game knife are made of stainless steel, which does not require oiling. 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Törni-puukko
Arviosi

Kyllä oli kyläläisillä, etenkin pojanklopeilla, ihmettelemistä kun syyskuussa 1922 maantietä pitkin kulki suunnaton kummajainen. Siinä joutuivat Kosolan Alfredin hevoset koettelemaan voimiaan vetäessään reellä taakkaansa, 5.000 kilon painoista heijaria, pitkin lumetonta tietä Järvenpään tehtaalle. Mutta sitten vasta kloppien mielikuvitus pääsi valloilleen, kun tehtaalta alkoi kuulua jatkuvaa jyskettä, kuin rautajätin moukariniskuja.

Iisakki signature